Volledig scherm
Onderaan de dijk, vlakbij Hoedekenskerke. © Ziggy Marlissa

Beheerders ontsnapte hooglanders: 'We willen dat deze nachtmerrie voorbij is!'

BAARLAND - De beheerders van de ontsnapte Schotse hooglanders in Baarland zijn de jacht op de twee dieren meer dan zat. Dat schrijven ze dinsdag in een Facebookbericht van geitenkaasboerderij Pollehof.   

De twee kalveren ontsnapten 8 dagen geleden uit de boerderij. Verschillende pogingen om de beesten te vangen mislukten. Telkens als de veearts met een verdovingsgeweer binnen een straal van 10 meter komt (waarbinnen fatsoenlijk geschoten kan worden), vluchten de schichtige hooglanders weg.

"Nog steeds is het niet gelukt om de kalveren te vangen", schrijft boerderij Pollehof vandaag op Facebook. "We hebben hier slapeloze nachten van en zouden niets liever willen dan dat deze nachtmerrie voorbij is!".  

'Extra voorzichtig rijden'

Volledig scherm
De hooglanders lopen in het gebied tussen Hoedekenskerke en Bakendorp. © Google/PZC

De dieren lopen volgens de boerderij in het gebied tussen Hoedekenskerke en Bakendorp. Buurtbewoners wordt gevraagd om voorzichtig te rijden in dat gebied. "Vooral in het donker gaan ze langs de weg lopen. We kunnen niet meer vragen dan extra voorzichtig hier te rijden, en begrijpen dat u hiervan kan schrikken."

De 'jacht' op de dieren is extra moeilijk, omdat ze moeten worden verdoofd op een plek waar ze makkelijk in de paardentrailer kunnen worden geladen. "Want ze zullen zelf niet meer kunnen lopen, alleen tijd en geduld zal het mogelijk maken ze succes vol te vangen", aldus de boerderij. 

Volledig scherm
Oppassen geblazen op de wegen in het gebied © Ziggy Marlissa
Stuur uw foto, video of tip naar de PZC!
Ziet u de hooglanders toevallig lopen? We ontvangen graag uw foto, video of tip via Whatsapp. Het nummer is: 06-20418849.

Lees ook: Eigenaar spaarde jarenlang voor Schotse hooglanders, 'en weg waren de kalveren'

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement