Volledig scherm
Volvo in Goes © Google Maps

Bedrijfsongeluk met hoogwerker bij Volvo in Goes

GOES - Drie werknemers van een sloopbedrijf zijn betrokken geraakt bij een bedrijfsongeluk tijdens werkzaamheden bij Automotions Volvo aan de Pearyweg in Goes.

Een van de werknemers kneusde zijn arm, een andere raakte lichtgewond en de derde kwam met de schrik vrij.

De werknemers verrichtten sloopwerkzaamheden na de brand die begin juli de werkplaats van Volvo Goes verwoestte. Nog deze week wordt een nieuw dak geplaatst.

Het ongeluk gebeurde toen het drietal met een hoogwerker een roldeur wilde demonteren. Daarbij maakten ze een veer, waarmee de deur normaliter open- en dichtgaat, spanningsloos. Door nog onbekende oorzaak - wellicht als gevolg van de brand - was dat echter niet goed gegaan, waardoor de veer toch nog onder spanning stond. Toen een van de werknemers de veer aanraakte, rolde die af; een stuk kleding van de medewerker raakte daarin vast en de man werd door de veer naar beneden getrokken.

Twee van de werknemers zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Kort na de middag zag het er nog naar uit dat de verwondingen van de zwaarst getroffen werknemer beperkt waren gebleven tot zware kneuzingen aan zijn arm.

De arbeidsinspectie onderzoekt de oorzaak van het ongeluk. Om welk sloopbedrijf het gaat is onbekend.