Michel Geleedst uit Goes ontsmet zijn handen voor hij de pop-upstore van G&B in Yerseke betreedt. Alle klanten moeten voor binnenkomst hun handen ontsmetten met alcohol en er mogen niet meer dan vijf klanten tegelijk naar binnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Michel Geleedst uit Goes ontsmet zijn handen voor hij de pop-upstore van G&B in Yerseke betreedt. Alle klanten moeten voor binnenkomst hun handen ontsmetten met alcohol en er mogen niet meer dan vijf klanten tegelijk naar binnen. © Johan Van Der Heijden

Bedrijfsloodsen zijn nu winkels: zo houden deze creatieve ondernemers hun hoofd boven water

YERSEKE/GOES - In een week tijd zagen ze bijna hun hele handel verdampen, maar dat is voor hen geen reden om bij de pakken neer te zitten. Een kijkje bij twee creatieve ondernemers in coronacrisistijd: de pop-upwinkel van vis- en vleeshandel G&B in Yerseke en de garage sale van Slot Oostende in Goes.

Oesters voor vijftig cent per stuk en gootverpakkingen toiletrollen - 48 rollen voor 17,85. Ze staan gebroederlijk naast elkaar in een ijskoude loods van vis-en vleeshandel G&B. Waar tot ruim een week geleden nog tientallen busjes werden volgeladen om dagelijks zo’n 1200  horecazaken te bevoorraden, is nu een pop-upwinkel ingericht. ,,Het is uit nood geboren, maar ik vind het prachtig”, zegt mede-eigenaar Peter Goedegebure die al vergevordere plannen had om in oktober een permanente winkel voor particulieren te openen.