Volledig scherm
© ThinkStock

Beachvlag straks taboe in Goese binnenstad

GOES - Ondernemers in de Goese binnenstad mogen straks geen zogeheten beachvlaggen meer voor hun winkel zetten. Wel krijgen ze meer veel vrijheid als het om reclame-uitingen op hun gevels gaat

Dat bleek donderdagavond tijdens een presentatie aan de Goese raadscommissie. De gemeente neemt deel aan het landelijke project Verlichte regeldruk winkelgebieden. Dat heeft tot doel om te bezien waar de regels kunnen worden versoepeld, zodat het beter ondernemen is en de binnenstad aantrekkelijker wordt.

Nieuwe afspraken

De proefperiode liep tot en met afgelopen maand en het college deelde nu de bevindingen met de commissie. Er komen enerzijds minder regels, maar anderzijds zijn nieuwe afspraken in de maak. Zo zijn staande beachvlaggen straks dus uit den boze en mogen uitstallingen zoals bijvoorbeeld een tassenrek niet meer midden op straat staan en maximaal twee meter hoog zijn. Maar wat betreft etalages en gevels krijgen ondernemers juist weer zo goed als maximale vrijheid, met uitzondering van bewegende delen en verlichting. In zijn algemeenheid moet er meer duidelijkheid komen. Over hoe Goes omgaat met de venstertijden, zeg maar het laden en lossen in de binnenstad, moeten nog knopen worden doorgehakt.

APV

Het is de bedoeling dat de nieuwe regels in het eerste kwartaal van volgend jaar in werking treden. De gemeenteraad zal nog moeten besluiten over een wijziging van de algemene plaatselijke verordening. Toezichthouders zullen de naleving van de nieuwe regels controleren.