Volledig scherm
Emmy van der Vlugt (links) en Ester Snoeij hopen met eetcafé De Meiden het uitgaansleven in 's-Heerenhoek een boost te geven. foto Willem Mieras

Bar Walk-inn verder als De Meiden

’S-HEERENHOEK - Bar Walk-inn in 's-Heerenhoek gaat vanaf vrijdag 11 december door het leven als eetcafé De Meiden. Ester Snoeij en Emmy van der Vlugt namen de kroeg in mei van dit jaar over.

In de voorbije maanden is het café flink verbouwd.

De wc's zijn vernieuwd, het voor- en achtergedeelte is niet meer gescheiden en het pronkstuk is een nieuwe bar. De Meiden biedt straks daghappen, zoals stamppotten, biefstuk en saté. Snoeij: "Een tijdje terug zag het er naar uit dat 's-Heerenhoek niet veel horecagelegenheden zou overhouden. Maar Kiekieris is verbouwd (nu restaurant Spek mie Stroop), The Orient Express is vernieuwd, De Korenbeurs is heel actief en wij zijn er nu ook om het dorp een boost te geven. Natuurlijk, er is ook hier sprake van vergrijzing. Maar in 's-Heerenhoek is het haast een traditie om op vaste tijden naar het café te gaan. Je ziet dat de jonge mensen die traditie als vanzelfsprekend overnemen."

Vrijdag 11 december wordt de kroeg 'oude stijl' om 21.00 uur uitgezwaaid met een slotconcert van de Rowwen Hèze-coverband Bestel Mè. De band was eigenlijk al gestopt, maar omdat de bandleden elkaar in de Walk-inn hebben leren kennen, spelen ze toch nog één keer.

* Lees vrijdag meer over De Meiden in de Bevelandse editie van de PZC.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ondergronds leggen van stroomkabels bij Krabbendijke kost minimaal 40 miljoen
    PREMIUM

    Onder­gronds leggen van stroomka­bels bij Krabbendij­ke kost minimaal 40 miljoen

    KRABBENDIJKE - Het onder de grond leggen van de bestaande 380kV-hoogspanningslijn bij Krabbendijke gaat tussen de 40 en 60 miljoen euro kosten. De goedkoopste optie volgt grofweg de route van de huidige kabels, de duurste variant gaat met een grote boog om het dorp en loopt zelfs deels langs de A58. De derde route, die ook ten zuiden van het dorp loopt, zal zo'n 55 miljoen kosten, zo is vandaag bekend geworden.