Volledig scherm
Regelmatig liggen er veel zakken met plastic naast de bakken, zoals hier in de Goese Polder. © Rob Paardekam

Bakken voor plastic in Goes zitten overvol door kapotte ophaalwagen

GOES - Het blijft kwakkelen met het plastic afval in Goes. Doordat één van de twee afvalwagens kapot is, zitten de ondergrondse containers overvol. De gemeente vraagt mensen hun zakjes met plastic niet eerder dan vrijdag naar de containers te brengen.

Inwoners van Goes zijn hun afval veel beter gaan scheiden sinds begin dit jaar een nieuw systeem werd ingevoerd. Daarbij moet worden betaald voor elke keer dat de grijze container met restafval wordt geleegd. Dat heeft ertoe geleid dat de ondergrondse containers voor het plastic, die door heel de gemeente staan, sneller vol zitten. Regelmatig duiken op sociale media foto's op van containers waar heel veel zakken naast zijn gezet. Volgens de gemeente komt dat overigens niet altijd doordat de bak vol zit. Soms zou hij verstopt zitten, omdat mensen er te grote zakken in stoppen.

Nu zitten de containers voor het plastic dus overvol, omdat één van de afvalwagens waarmee ze worden geleegd kapot is. De ondergrondse bakken worden nu handmatig geleegd, maar dat kost meer tijd. De gemeente zegt de achterstand zo snel mogelijk te willen inlopen, maar vraagt inwoners om in elk geval woensdag en donderdag hun plastic thuis te houden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Romy (22) vocht zich terug van een eetstoornis: ‘Mijn moeder had mijn kleren voor in de kist al klaargelegd’
    PREMIUM
    VIDEO | PORTRET

    Romy (22) vocht zich terug van een eetstoor­nis: ‘Mijn moeder had mijn kleren voor in de kist al klaarge­legd’

    VLISSINGEN - Ruim een jaar maakte Romy Thuy (22) uit Goes wekelijks video’s over haar eetstoornis. Het leverde haar een nominatie op voor de Vrouw in de Media Award 2019. ,,Ik heb iets kunnen betekenen voor anderen die niet meer wisten hoe ze verder moesten. Die doodsbang waren. Die zagen dat hun lichaam al aan het afsterven was; net als het mijne, op het dieptepunt van mijn ziekte. Van vrijwel allemaal weet ik dat ze zich hebben laten opnemen en met zichzelf aan de slag zijn gegaan. Dat ik die award niet gewonnen heb, maakt me niet uit. Ik heb mijn doel bereikt.”