Regelmatig liggen er veel zakken met plastic naast de bakken, zoals hier in de Goese Polder.
Volledig scherm
Regelmatig liggen er veel zakken met plastic naast de bakken, zoals hier in de Goese Polder. © Rob Paardekam

Bakken voor plastic in Goes zitten overvol door kapotte ophaalwagen

GOES - Het blijft kwakkelen met het plastic afval in Goes. Doordat één van de twee afvalwagens kapot is, zitten de ondergrondse containers overvol. De gemeente vraagt mensen hun zakjes met plastic niet eerder dan vrijdag naar de containers te brengen.

Inwoners van Goes zijn hun afval veel beter gaan scheiden sinds begin dit jaar een nieuw systeem werd ingevoerd. Daarbij moet worden betaald voor elke keer dat de grijze container met restafval wordt geleegd. Dat heeft ertoe geleid dat de ondergrondse containers voor het plastic, die door heel de gemeente staan, sneller vol zitten. Regelmatig duiken op sociale media foto's op van containers waar heel veel zakken naast zijn gezet. Volgens de gemeente komt dat overigens niet altijd doordat de bak vol zit. Soms zou hij verstopt zitten, omdat mensen er te grote zakken in stoppen.

Nu zitten de containers voor het plastic dus overvol, omdat één van de afvalwagens waarmee ze worden geleegd kapot is. De ondergrondse bakken worden nu handmatig geleegd, maar dat kost meer tijd. De gemeente zegt de achterstand zo snel mogelijk te willen inlopen, maar vraagt inwoners om in elk geval woensdag en donderdag hun plastic thuis te houden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Feyenoord-shirt en boek als extra prijs tekenwedstrijd
    PREMIUM
    VIDEO

    Feyenoord-shirt en boek als extra prijs tekenwed­strijd

    KATS - ,,Ik vond die Feyenoord-tekenwedstrijd gelijk een hartstikke leuk idee”, zegt Matty Verkamman over de actie van de Kapelse wethouder Jon Herselman. De sportjournalist/schrijver/uitgever besloot ook een duit in het prijzenzakje te doen. Hij stelde een speciale editie van het binnenkort te verschijnen boek over de Europa Cup 1-finale van Feyenoord beschikbaar. Compleet met retro-shirt en handtekening van een speler naar keuze.