Zwembad Den Inkel
Volledig scherm
Zwembad Den Inkel © Mechteld Jansen

Baantjestrekkers en lesklanten kunnen los. Badderaars moeten nog even wachten

KRUININGEN - Baantjes trekken en zwemles. In Goes, Kruiningen en Kapelle kan het weer. De zwemmers op Tholen, Noord-Beveland  en in Borsele moeten nog geduld hebben. Dat geldt ook voor de liefhebbers van een beetje badderen, spelen of chillen in een buitenbad.

,,En dat doet zeer”, zegt Nelie Wilcox manager van zwembad Den Inkel in Kruiningen. Afgelopen maandag ging het zwembad in Kruiningen weer gedeeltelijk open. Alleen het binnenbad, met aangepaste tijden en vooraf reserveren.  Alleen op die manier kan het zwembad goed in de gaten houden dat er niet teveel mensen binnen zijn. ,,En tussendoor maken we elke keer alles schoon.” Ook in Goes (Omnium) en Kapelle (Groene Woud) kan je niet zomaar even binnenlopen voor wat baantjes. Ook daar moet je reserveren. 

Tholenaren moeten nog wachten

De zwemmers op Noord-Beveland moeten nog geduld hebben. Het overdekte bad van Roompot Kamperland is nog gesloten en wanneer het Wissebad in Wissenkerke weer open kan is nog onduidelijk. ,,We zijn aan het inventariseren wat er voor ons mogelijk is om het gestelde protocol te kunnen waarborgen", zegt Kees Weterings van het Wissebad. ,,We runnen het bad met alleen vrijwilligers en het een en ander vraagt nogal wat van eenieder. Wij willen in ieder geval zo snel als mogelijk open natuurlijk, maar veiligheid boven alles.” Zwembad Stelleplas opent op 1 juni.

Het geduld van zwemmers op Tholen wordt nog drie weken op de proef gesteld. De twee gemeentelijke zwembaden op Tholen gaan op 15 juni weer open. Dan kunnen ook daar de banenzwemmers, lesklantjes en de clubs weer aan de slag. Voor alle Bevelandse gemeenten geldt dat recreatief poedelen en spelen nog verboden blijft. Wanneer de buitenbaden weer open gaan hangt af van de landelijke richtlijnen.