Volledig scherm
Het tankstation werd afgesloten omdat er een gevaarlijke situatie was ontstaan. © Willem Adriaansens

Automobilist rijdt weg bij tankstation met slang nog in zijn auto

KRABBENDIJKE - Een automobilist die vergeten was na het tanken de slang uit de auto te halen heeft zaterdag aan het eind van de morgen voor flinke commotie gezorgd langs de snelweg. Het voorval vond plaats bij tankstation de Vliete langs de A58 bij Krabbendijke. 

Door het wegrijden met de slang nog aan de auto gekoppeld, ontstond volgens de politie een gevaarlijke situatie. Het tankstation is daardoor enige tijd afgesloten geweest. De brandweer rukte uit om het gevaar te bezweren. Aanvankelijk voor de melding van een voertuigbrand. Inmiddels is volgens de politie alles weer onder controle.

Vermoedelijk gaat het om een persoon die LPG heeft getankt. Bij die brandstof komt het vaker voor dat mensen de slang vergeten af te koppelen, afrekenen en vervolgens wegrijden. Bij benzine en diesel moet het handvat van de slang terug in de houder, voordat er afgerekend kan worden. Bij LPG niet.

De eigenaar van het tankstation was niet bereikbaar voor commentaar. 

De PZC nieuwsapp, download ‘m gratis!
Altijd het laatste nieuws op je smartphone. Klik hier voor iOS of hier voor Android!
  1. Medewerkers van Nummer 9 in Goes zitten tijdelijk aan de overkant van de straat

    Medewerkers van Nummer 9 in Goes zitten tijdelijk aan de overkant van de straat

    GOES - Klanten van Nummer 9 in Goes moeten sinds kort aan de overkant van de straat zijn. Het eigenlijke pand van de cadeaushop annex lunchroom, aan de Lange Vorststraat, wordt verbouwd en uitgebreid om de komst van de mensen van bakkerij Jikkemiene uit Nisse mogelijk te maken. ,,Het is een spannende tijd'', zegt unitmanager Marianne van Hekke. ,,Maar de medewerkers zijn heel blij dat ze straks in een mooi nieuw pand mogen werken.''