Volledig scherm
Tot blijdschap van initiatiefneemster Marieke Lobbezoo-Derks (rechts) gaat Atelier Zeeklei vrijdag voor het eerst open. Twee weken geleden hielpen vrienden met het plaatsen van de schidersezels en kleibokken. © Atelier Zeeklei

Atelier Zeeklei in stationsgebouw Krabbendijke is open

KRABBENDIJKE - Na veertien jaar van leegstand is het leven terug in het stationsgebouw van Krabbendijke. Atelier Zeeklei opent vanaf vrijdag twee keer per week de deuren in het markante pand.

Initiatiefneemster Marieke Lobbezoo-Derks ijverde de afgelopen tijd voor de verbouwing van de voormalige wachtruimte tot open atelier.  Dit is mogelijk geworden dankzij medewerking en bijdragen van NS en de Frits Lensvelt-stichting. Kunstenaar Lensvelt (1922-1992) woonde een aantal jaar aan de dijk van Krabbendijke. In zijn atelier aan de Nieulandestraat maakte hij etsen, houtsnijwerk en mozaïeken. 

Ook verschillende inwoners van Krabbendijke en omgeving droegen hun steentje bij aan de inrichting. Donaties voor planken, het koffiekastje en de groepstafel geschikt voor rolstoelen zijn volgens Lobbezoo nog welkom. Atelier Zeeklei is vanaf 22 november elke woensdag-, en vrijdagmiddag te bezoeken van 13.00 tot 16.00 uur. Op termijn wordt het ook mogelijk om op woensdagmiddag mee te schilderen of te kleien.  De vrijdagen blijven ‘kijkdagen’.