Volledig scherm
© iStock

Arme gezinnen uit Goes, Borsele en Reimerswaal kunnen weer op vakantie

GOES - 86 gezinnen uit Goes, Reimerswaal en Borsele die onder de armoedegrens leven, kunnen dit jaar op vakantie op kosten van de gemeente.

De drie gemeenten hebben besloten om de vakantieregeling voor minima voort te zetten. In Goes kunnen 38 gezinnen een weekje naar een bungalow in Mierlo of Arcen. Daarvoor is een samenwerking aangegaan met Roompot. ,,In totaal schrijven we 178 gezinnen aan'', zegt wethouder André van der Reest. ,,De aanvragen worden daarna behandeld op volgorde van binnenkomst.''

De gemeente betaalt de huur van de bungalow. De kosten voor de reis en het verblijf zijn voor de gezinnen zelf. Goes stelt 26.500 euro beschikbaar voor de regeling. In Reimerswaal en Borsele kunnen respectievelijk 20 en 28 gezinnen op kosten van de gemeente op vakantie. De twee andere Bevelandse gemeenten - Kapelle en Noord-Beveland - hebben een eigen regeling. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Andere locatie voor brandweerkazerne Heinkenszand lijkt uitgesloten, ondanks protest
    PREMIUM

    Andere locatie voor brandweer­ka­zer­ne Heinkens­zand lijkt uitgeslo­ten, ondanks protest

    HEINKENSZAND - Slikken of stikken. Dat gevoel overheerst bij bewoners van de Hoefbladstraat en Clara’s Pad in Heinkenszand. Een bewonersbijeenkomst afgelopen dinsdagavond heeft de onrust rondom de komst van een nieuwe brandweerkazerne in hun ‘achtertuin’ niet kunnen wegnemen. Omwonende Kim van Sabben: ,,Het kwam op ons over alsof al voor 99,9 procent zeker is dat de kazerne er komt.”