De villa aan de Langeville in Yerseke, waarin gehandicaptenorganisatie Arduin lang huisde.
Volledig scherm
PREMIUM
De villa aan de Langeville in Yerseke, waarin gehandicaptenorganisatie Arduin lang huisde. © Cynthia Cats

Arbeidsmigranten krijgen onderdak in oude villa Yerseke, rest van het gebouw wordt verhuurd

YERSEKE - Een oude villa aan de Langeville in Yerseke, tot twee jaar geleden in gebruik door Arduin, krijgt een nieuwe invulling. Vier arbeidsmigranten krijgen er onderdak, maar er komen ook zeven appartementen die verhuurd worden in de vrije sector.

 1. Marjo en Wilfried genieten van hun boerderij, maar balen van de overheid: ‘We zijn een makkelijke prooi’
  PREMIUM
  VIDEO | DE BOER OP

  Marjo en Wilfried genieten van hun boerderij, maar balen van de overheid: ‘We zijn een makkelijke prooi’

  Boeren zijn het gesprek van de dag. Ze stoten (te veel) stikstof uit, spuiten (te veel) bestrijdingsmiddelen, zorgen voor (te veel) slik op de weg, bezetten met (te grote) tractoren het Haagse Malieveld. Maar wíe zijn die boeren nu eigenlijk? In deze serie zoeken we hen op. Vandaag aflevering 4: Marjo en Wilfried Boonman en Wilfrieds vader Adri Boonman op hun boerenbedrijf annex dagbesteding voor mensen met een zorgvraag annex kinderopvang aan de Lageweg bij Nisse.
 2. Oesterkweker leert steeds beter leven met plaaggeest
  PREMIUM
  video

  Oesterkwe­ker leert steeds beter leven met plaaggeest

  YERSEKE - Even zag het er somber uit voor de Zeeuwse oesterkwekers. De sector gaat al een paar jaar gebukt onder de oprukkende oesterboorder, een slakje dat dood en verderf zaait op oesterpercelen. Nieuwe kweekmethodes om het diertje te slim af te zijn ontwikkelen lukt wel, maar dat gaat met veel vallen en opstaan. Daar kwam anderhalf jaar geleden ook nog eens de coronacrisis bovenop. Weg afzet, zou je denken. Maar gelukkig voor de kwekers liep dat anders...