Volledig scherm
Anthoni Fierloos; Goes; 2017; © Marcelle Davidse

Anthoni Fierloos van boekhandel Paard van Troje maakt kans op titel boekverkoper van het jaar

GOES - Anthoni Fierloos van boekhandel Paard van Troje in Goes maakt kans op de titel ‘boekverkoper van het jaar'. Op de Elspeetconferentie in de bibliotheek van het Nederlands Letterenfonds in Amsterdam is vanmiddag de shortlist voor de verkiezing bekendgemaakt. In totaal zijn vijf boekhandelaren in de race voor de titel.

Fierloos voert elk jaar samen met zijn Goese ‘conculega’ Manda Heddema van De Koperen Tuin campagne, maar zij haalde de shortlist dit keer niet. ,,Het geeft een dubbel gevoel want ik stond samen met mijn Goese collega Manda Heddema op de longlist, en had gehoopt samen met haar op de shortlist te komen, we zijn er samen mee aan de gang gegaan, dus ook samen verdiend. Niettemin ben ik er natuurlijk blij mee", aldus Fierloos. Beiden schopten het al eerder tot de laatste vijf, Fierloos in 2014 en Heddema een jaar later. In 2017 won Margreet de Haan, eigenaresse van boekhandel ‘t Spui in Vlissingen, de titel.

Elspeet organiseert jaarlijks de Boekverkoper van het Jaar-verkiezing om een enthousiaste, servicegerichte boekhandelaar te belonen voor zijn of haar werk. De door een vakjury gekozen winnaar wordt op 26 augustus tijdens De Beste Boeken Live bekendgemaakt en ontvangt bij die gelegenheid de door beeldend kunstenaar Jean Paul Michel ontworpen Albert Hogeveen Bokaal, vernoemd naar de illustere Groningse boekverkoper. De prijs wordt dit jaar voor de veertiende keer uitgereikt.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Broers Jap (82) en Henk (79) na 75 terug in schuilkelder onder kerk in Rilland
    PREMIUM
    video

    Broers Jap (82) en Henk (79) na 75 terug in schuilkel­der onder kerk in Rilland

    RILLAND - ,,Is dit alles?” De verbazing over de afmetingen van de stookkelder onder de Bathsewegkerk is groot wanneer Jap Goedbloed (82) de stalen trap afdaalt. Op de keldervloer staat nu een laag vies water. Tussen de rommel springen kikkers weg. ,,Hier moeten de matrassen gelegen hebben waarop we sliepen. De ruimte was toen nog kleiner, want er stond ook nog een grote kachel in.” ,,Heel gek, in mijn herinnering was hier een raam...”, zegt zijn broer Henk, turend naar een blinde muur.