Volledig scherm
Het Amacterrein. © Melita Lanting

Amac 's-Heerenhoek nog dit jaar plat

‘s-HEERENHOEK - De handtekeningen zijn gezet, het Amacterrein in 's-Heerenhoek wordt aangepakt. "En daar zijn we toch wel heel erg blij mee'', zegt wethouder Kees Weststrate.

Formeel moeten zowel de Staten als de gemeenteraad van Borsele nog wel hun toestemming geven voor de deal. Dat gebeurt waarschijnlijk in november. "En aansluitend gaan we direct slopen en saneren", zegt Gino van den Driessche van Cingelveste, de projectontwikkelaar.

Ongeveer driekwart van het terrein wordt van de gemeente Borsele, die er natuur van gaat maken: er komt een bos. Het resterende deel blijft eigendom van Cingelveste en wat daarmee gaat gebeuren is nog niet bekend. Misschien komen er huizen, misschien iets van bedrijven. Zolang er nog geen invulling is blijft het een grasveld.

Doorn in het oog

Het Amacterrein is al heel erg lang een doorn in het oog van de inwoners van 's-Heerenhoek. De gebouwen staan te verkrotten, er is al eens brand geweest en lang leek het er op dat er geen oplossing kwam. Begin van dit jaar werd het plan gelanceerd om er arbeidsmigranten te huisvesten, maar dat stuitte op een enorm verzet in het dorp. Uiteindelijk zijn de provincie Zeeland en de gemeente Borsele met het voorstel gekomen om driekwart van het terrein op te kopen en bos in te planten.

Volledig scherm
Kees Weststrate. © Gemeente Borsele