Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Alerte bewoner voorkomt inbraak in Kapelle

KAPELLE - In Kapelle zijn in de nacht van woensdag op donderdag twee mannen aangehouden op verdenking van poging tot inbraak.

Het duo trok de aandacht van een buurtbewoner, die omstreeks 1.30 uur wakker werd van geluiden die hij niet thuis kon brengen. Hij zag aanvankelijk niks verdachts vanuit zijn slaapkamerraam. Toen hij buiten ging kijken zag hij twee mannen de straat uitlopen. De bewoner besloot de mannen te volgen en belde intussen de politie.

Agenten zagen in de Mauritsstraat een man die over een schutting klom. Nadat die was aangehouden, zochten de agenten verder. In de Alexanderstraat werd in een geparkeerde auto een andere man aangetroffen, die voldeed aan het opgegeven signalement. Naast de auto vonden de agenten in de bosschages inbrekersgereedschap. In de Mauritssatraat werden enkele woningen gecontroleerd op braaksporen, maar die werden niet gevonden.

De aangehouden mannen zijn een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland; de tweede verdachte is een 28-jarige man uit Wanssum.

De jongste verdachte werd donderdagochtend weer op vrije voeten gesteld. Dat oudere man is voor verhoor en nader onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht.