Volledig scherm
Bij de opening van de Aldi in Kamperland stonden direct al klanten in de rij. © Ellen Jobse

Aldi in Kamperland open: klanten staan al te wachten

KAMPERLAND - Inwoners en toeristen stonden vanmorgen al vroeg in de rij voor een bezoekje aan de nieuwe Aldi in Kamperland. 

De eerste discountsupermarkt op Noord-Beveland opende om 8.00 uur de deuren. Wethouder Adrie van der Maas verrichte de openingshandeling. Onder toeziend oog van het winkelpersoneel knipte hij het lint door.

De vestiging van de Aldi is een lang gekoesterde wens van de gemeente Noord-Beveland. Het gaat nu nog om een tijdelijke vestiging, maar binnen tien jaar moet op dezelfde plek een definitief winkelpand komen.

Volledig scherm
Wethouder Adrie van der Maas verrichte de openingshandeling van de Aldi. © Ellen Jobse

Eigenaren van diverse andere winkels op het eiland probeerden eerder de vestiging van de Aldi via de rechter te voorkomen. Zij vonden dat de gemeente de grond te goedkoop aan de Aldi had verkocht; daardoor zou er sprake zijn van oneerlijke concurrentie. De rechter wees de bezwaren echter af. Door de rechtszaak ging de Aldi wel ruim een maand later open dan gepland.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Andere locatie voor brandweerkazerne Heinkenszand lijkt uitgesloten, ondanks protest
    PREMIUM

    Andere locatie voor brandweer­ka­zer­ne Heinkens­zand lijkt uitgeslo­ten, ondanks protest

    HEINKENSZAND - Slikken of stikken. Dat gevoel overheerst bij bewoners van de Hoefbladstraat en Clara’s Pad in Heinkenszand. Een bewonersbijeenkomst afgelopen dinsdagavond heeft de onrust rondom de komst van een nieuwe brandweerkazerne in hun ‘achtertuin’ niet kunnen wegnemen. Omwonende Kim van Sabben: ,,Het kwam op ons over alsof al voor 99,9 procent zeker is dat de kazerne er komt.”