Albert Heijn in Goes gaat open: ‘Eindelijk een supermarkt aan deze kant van de stad’

videoGOES - Het wordt woensdag een spannende dag voor de medewerkers van de nieuwe Albert Heijn in Goes. ,,Ongeveer 85 procent heeft nog niet eerder in een supermarkt gewerkt’’, zegt filiaalmanager Sandra te Wieske.

Volledig scherm
Teamleidster Linda van Laarhoven zette dinsdagmiddag de laatste puntjes op de i in de nieuwe Albert Heijn. © Marcelle Davidse

Natuurlijk worden de personeelsleden niet zomaar in het diepe gegooid. Ze hebben de afgelopen weken al kunnen oefenen in één van de andere filialen van Albert Heijn in de buurt. Woensdag vanaf 11 uur ontvangen de medewerkers voor het eerst klanten in de nieuwe supermarkt in het complex Westerschans, nabij de ringbrug in Goes. Als de sociale media een goede graadmeter zijn, kan het best eens druk worden. Veel Goesenaren gaven de laatste tijd aan bijzonder gelukkig te zijn met de komst van de Zaanse grootgrutter. De rode draad: ‘Eindelijk een 'echte’ supermarkt aan de noordkant van de stad.’ Er zit overigens al wel een Aldi in de buurt.

Spannend

Het opzetten van een compleet nieuwe Albert Heijn komt niet zo vaak voor. Dat maakt het best spannend voor de leiding en het personeel. ,,Ik heb er slapeloze nachten van gehad’’, zegt assistent-filiaalmanager Monique van Gastel. ,,Maar op wat hobbels na lopen we aardig op schema. We verwachten gewoon woensdagochtend om 11 uur de deuren te kunnen openen.’’ Het is de bedoeling dat Van Gastel hét gezicht van de winkel wordt. Ze woont in Kloetinge en heeft al in heel veel Albert Heijns gewerkt. ,,Het is ontzettend leuk om nu zo dicht bij huis te kunnen meewerken aan het opzetten van een nieuwe supermarkt.’’

De afgelopen weken is hard gewerkt aan het inrichten van de winkel. Vrijdagavond is begonnen met vullen van de schappen, bepaald geen kleine operatie. ,,Met 150 mensen hebben we die avond artikelen op hun plaats gezet, met name de houdbare producten’’, zegt Van Gastel. ,,In de dagen erna zijn de versproducten en de diepvriesproducten gekomen.’’ Er zijn meer dan 16.000 doosjes in de schappen gezet, weet filiaalmanager Te Wieske. ,,Ervaren medewerkers van vestigingen uit de buurt zijn komen helpen.’’

Westerschans

De Albert Heijn is onderdeel van het nieuwe woon- en winkelcomplex Westerschans. In het deel waarin de supermarkt zit, komt ook een vestiging van foodspecialiteitenwinkel Floor Foods. Aan de appartementen boven de twee winkels wordt nog hard gewerkt. In een tweede complex komen later nog drie winkelruimtes. Twee ervan hebben al een toekomstige gebruiker: bloemenwinkel Prima Flora en groente- en fruitwinkel Fruitshop. Voor de derde ruimte wordt nog een ondernemer gezocht.

De nieuwe Albert Heijn wordt woensdag om 11.00 uur feestelijk geopend. Daarna kan iedereen er boodschappen doen. Klanten kunnen de hele dag lekkere dingen proeven, terwijl kinderen met de bekende Albert Heijn-hamster op de foto mogen. Klanten die de zelfscanner gebruiken, maken kans op een verrassingspakket en er wordt zelfs een minuut gratis winkelen verloot.

De nieuwe Albert Heijn in Goes is de honderdste in Nederland met het nieuwe concept, waarbij meer aandacht  is voor verse producten. Het zijn drukke tijden in supermarktland, want volgende week opent in Goes ook een tweede Jumbo, met een foodmarkt. De kleine Albert Heijn aan het Kolveniershof blijft ook open.