Volledig scherm
Wietkwekerij in Borssele © Politie

Agenten willen bewoner waarschuwen voor inbrekers, maar vinden wietkwekerij

UPDATE 10.45 uurBAARLAND - Wijkagenten hebben donderdagavond per toeval een wietkwekerij ontdekt in een woning aan de Landingsweg in Baarland. Ze waren bezig met een zogenaamde ‘witte voetjes-actie’ om bewoners te waarschuwen voor inbrekers.

‘We zochten naar inbraakmogelijkheden, maar ontdekten een kwekerij’, schrijven de agenten op Instagram. In de kwekerij werden tachtig planten gevonden. De stroom werd illegaal afgetapt.

Bij een witte voetjes-actie gaan agenten langs huizen en letten daarbij op inbraakmogelijkheden, zoals openstaande ramen en niet afgesloten deuren. Ze laten in zulke gevallen witte papieren flyers achter in de vorm van een voet. Bij de woning aan de Landingsweg zagen de wijkagenten aan de zijkant een opvallende kleur licht en er klonk een ronkend geluid. Tevens stond een raam open waar een onmiskenbare hennepgeur uit kwam. Met een machtiging zijn de agenten de woning binnen gegaan. Er was niemand thuis. De plantage is geruimd. De politie stelt een nader onderzoek in naar de exploitant.