Volledig scherm
Marco Kleppe. © Mechteld Jansen

Afscheid Kapelse wethouder Marco Kleppe - 'De gesprekken deed ik het liefste'

KAPELLE - De Kapelse wethouder Marco Kleppe (SGP) verdween dit voorjaar onverwacht van het politieke toneel nadat tegen de afspraken in een koopzondag werd ingevoerd. Vandaag neemt hij afscheid.

Hoe kijkt u terug op uw periode als wethouder in Kapelle? 

,,Het is een prachtige tijd geweest, ik was verantwoordelijk voor de grote wijzigingen in het zorgstelsel (de decentralisaties) en samen met de gemeenteraad hebben we dat succesvol uitgevoerd. Ingrijpende veranderingen voor de mensen in Kapelle, maar de gevolgen hebben we gelukkig kunnen beperken en de continuïteit is nooit in gevaar geweest. Een mooiere (en zwaardere) taak kun je als beginnend wethouder niet krijgen."

U heeft in die vier jaar vast en zeker iets voor elkaar gekregen waar u trots op of erg blij over bent. Wat staat het hoogst op dat lijstje?

,,Er zijn heel veel mooie zaken voorbij gekomen, zoals 'Dementievriendelijk Kapelle' en de vakantieweken van 'Weekje Weg'. De gesprekken met de inwoners waren niet altijd gemakkelijk, toch deed ik dat het allerliefste. Ik kon alle mensen persoonlijk spreken die ontevreden waren met ons beleid of de uitvoering ervan. Daar kan je dan echt het verschil maken."

Vindt u het jammer om te (moeten) stoppen als wethouder?

,,Absoluut, we zitten midden in een traject om de zorg betaalbaar en beschikbaar te houden. Dat had ik graag nog afgemaakt."

En staat u nog steeds achter het standpunt van uw partij? 

,,Volledig. In de politiek moet je consequent, betrouwbaar en integer zijn, ook als dat betekent dat dat gevolgen voor jou persoonlijk heeft. Dat vind ik vanzelfsprekend."

En wat gaat u na het wethouderschap doen? 

,,Ik heb een heleboel dingen die ik graag zou willen gaan doen, daarom ben ik nu bezig met een loopbaancoach om de juiste keuzes te maken. Op dit moment loop ik stage bij een organisatie en ben ik ook nog als glazenwasser actief. Ik heb een professionele uitrusting hiervoor gekocht, maar ik zie het meer als hobby hoor: lekker fysiek werk, je bent onder de mensen en ze zijn nog blij met je ook."

Zien we u nog terug in de politiek? 

,,Ik denk niet dat ik nog actief word in de Kapelse politiek. De SGP heeft voldoende vrouwen en mannen en jongeren die staan te trappelen, die wil ik niet voor de voeten lopen. Na zeven jaar in de steunfractie, vier jaar in de gemeenteraad en ruim vier jaar wethouder is het mooi geweest."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement