Volledig scherm
Synth-popband Son Mieux staat op zaterdag op de 40ste Klomppop. © PR

Affiche voor veertigste editie Klomppop is bijna gevuld

OVEZANDE - Bijna alle namen van het affiche voor Klomppop 2020, de veertigste editie, zijn bekend. Thomas Azier en Joost zijn de headliners op zaterdag 30 mei, naast de eerder bevestigde Roxeanne Hazes. Voor de zaterdag worden ook synth-popband Son Mieux, het Nederlandstalige 3FM-talent Wies en de Britse noiseband DITZ toegevoegd aan de line-up. Op de vrijdagavond 29 mei zal het Belgische La Jungle afsluiten na Navarone.

Klomppop doet daarmee recht aan de reputatie een brede mix van stijlen te maken en een variëren in gevestigde en opkomende namen. In die laatste categorie horen ook de Zeeuws/Rotterdamse ambient rockband AAD en Potential Wonder, die als winnaar van Spectra 2019 de zaterdag mag openen. Het programma van feesttent Oâlles Loco? is ook rond: Du Driefstang doet daar één van hun twee comeback-shows. Ook Twenty Sicks, een trio met covers in een rock ’n roll-jasje, en de Zingende Schlager staan er op het podium en DJ Timski nodigt zanger Arno Kolenbrander uit.

Pinksterzondag is familiedag

De zondag 31 mei is de familiedag van Klomppop met o.a. de straattheatermiddag. Deze week werd via social media bekend dat U18 een vervolg krijgt met Isabel Provoost en DJ Nikki aan het einde van de middag. Daarna krijgt Gino & The Bulldoze Band de ruimte om de blues te spelen. Voor dat The Dirty Daddies het jubileumweekend afsluiten, heeft Klomppop een primeur met Radio Confetti, het eerst live radiostation. Ze spelen enkel nummers van vaderlandse bodem. Binnenkort volgen de eerste aankondigingen voor het internationale straattheaterprogramma.

Tien-vrienden-tickets

Er zijn in de voorverkoop nog weekendtickets beschikbaar voor drie dagen festival (€32,50) net als losse dagkaarten voor vrijdag (€12,50) en zaterdag (€22,50). Klomppop waarschuwt late beslissers omdat vorig jaar de weekendtickets en zaterdagkaarten uitverkocht raakten. Vanaf begin deze maand zijn wegens succes de tien-vrienden-tickets weer verkrijgbaar, bij aankoop van tien weekendkaarten is er ééntje gratis. Klomppop blijft een laagdrempelig en kindvriendelijk festival: kinderen tot en met twaalf jaar mogen op vrijdag en zaterdag gratis binnen. Op zondag ligt die grens op acht jaar. Die dag kunnen er veel meer mensen op het terrein en kost de dagentree slechts €4,- en is er geen voorverkoop. Toegang voor zondag is wel inbegrepen in het weekendticket. 

 1. Paerehat durft het wél aan, alsnog afgeslankte optocht: ‘Alsof je naar een jeugdelftal kijkt terwijl je kaarten had voor Ajax’
  video

  Paerehat durft het wél aan, alsnog afgeslank­te optocht: ‘Alsof je naar een jeugdelf­tal kijkt terwijl je kaarten had voor Ajax’

  ‘s-Heerenhoek - Terwijl Sas van Gent de optocht verplaatst, durft ‘s-Heerenhoek het wél aan. Paerehat gaat het feestje niet afblazen. Van uur tot uur houden ze het weerbericht in de gaten. Als blijkt dat de wind niet gaat liggen, besluit carnavalsvereniging De Koenkelpot op het laatste moment alsnog alle grote wagens te schrappen. ,,Het voelt alsof je naar een jeugdelftal kijkt, terwijl je kaarten had voor Ajax”, zegt toeschouwer Rinus.
 2. Een feestje met een zwart randje in Kwadendamme: ‘Het voelt een beetje alsof alles voor niets is geweest’
  PREMIUM
  VIDEO

  Een feestje met een zwart randje in Kwadendam­me: ‘Het voelt een beetje alsof alles voor niets is geweest’

  KWADENDAMME - Naar dat ene moment kijken ze maanden uit. Het publiek in rijen langs de kant. Laten zien waar je vanaf elluf-elluf aan hebt gewerkt. Maar De Pikpot moest het zaterdag voor het eerst in de geschiedenis zonder carnavalsoptocht stellen. En geeft gemengde gevoelens. ,,Achteraf had het makkelijk gekund”, zegt Gert van de Plasse van bouwclub De Puut’n. ,,Zo hard waait het niet.”