De afdeling geriatrie-neurologie van het ADRZ in Goes is door corona-besmetting in quarantaine geplaatst.
Volledig scherm
De afdeling geriatrie-neurologie van het ADRZ in Goes is door corona-besmetting in quarantaine geplaatst. © PZC

Afdeling van ziekenhuis in Goes in quarantaine door corona-besmetting

GOES - De afdeling geriatrie-neurologie van het Adrz in Goes is in quarantaine geplaatst. Het ziekenhuis heeft deze maatregel uit voorzorg genomen omdat er één patiënt positief is getest op het coronavirus. Die patiënt ligt in isolatie.

Ook is al een aantal medewerkers van de afdeling besmet (geweest) met het virus. ,,We hebben inmiddels elf medewerkers van die afdeling die positief getest zijn geweest op het coronavirus”, laat een woordvoerder van het Adrz weten. ,,Een daarvan is alweer hersteld en ook weer aan het werk.”

Quote

De afdeling kan gewoon blijven functione­ren. Nieuwe patiënten worden ook nog opgenomen als dat nodig is.

Woordvoerder Adrz

Op de afdeling geriatrie-neurologie liggen volgens de woordvoerder nog tien andere patiënten. ,,De afdeling kan gewoon blijven functioneren. De stroke-unit zit er ook, bijvoorbeeld. Nieuwe patiënten worden ook nog opgenomen als dat nodig is. Die lopen door de maatregelen die wij hebben getroffen geen extra risico."

De maatregelen bestaan uit een volledige isolatie voor de besmette patiënt en quarantaine voor de hele afdeling. ,,Dat betekent dat de verpleging er beschermd werkt om de patiënten zoveel mogelijk te beschermen. Zij werken met mond-neuskapjes. Verder werken alle passanten zoals wij ze noemen in een volledig isolatiepak. Zij krijgen een pak aan, een masker op en een bril. Zoals je dat ook doet als je een virusbesmetting hebt in een isolatiekamer."

Kwaliteit van zorg waarborgen

Bij die passanten moeten we bijvoorbeeld denken aan medisch specialisten, fysiotherapeuten en diëtisten. ,,Eigenlijk iedereen die op die afdeling voorbij komt en weer doorgaat. Met die beschermende kleding voorkomen we dat die medewerkers een eventuele besmetting meenemen naar een ander deel van het ziekenhuis. Zo kunnen we de patiënten op die afdeling zo goed mogelijk helpen en de kwaliteit van zorg waarborgen."