Volledig scherm
Het Arendsslot bij 's-Heer Arendskerke. foto Willem Mieras.

Activiteiten in kasteel Arendsslot bij 's-Heer Arendskerke worden gelegaliseerd

‘S-HEER ARENDSKERKE - De aard en hoeveelheid van de activiteiten die plaatsvinden in kasteel het Arendsslot in 's-Heer Arendskerke passen niet in het bestemmingsplan. De gemeente Goes is van plan ze te legaliseren. In het in 2009 gebouwde Renaissanceslot is onder meer het Nederlands Instituut voor Woonkunde gevestigd. Dat betekent dat er cursisten over de vloer komen.

Maar er kan sinds 2014 ook worden getrouwd. Vorig jaar werden er vijftien huwelijken gesloten in het kasteel, de verwachting is dat dit uiteindelijk zal doorgroeien naar zo'n 25 huwelijksvoltrekkingen per jaar. Verder biedt het Arendsslot onder meer vergaderarrangementen, zakenlunches en zakendiners aan. Ook familiefeesten of verjaardagen kunnen in het slot worden gevierd.

Op het Arendsslot rust de bestemming 'wonen' met als subsbestemming 'landhuis'. Een aan huis gebonden beroep of bedrijf is binnen deze bestemming toegestaan, maar de huidige activiteiten passen er volgens de gemeente echt niet meer onder.

B en W zijn van plan een omgevingsvergunning af te geven waarin de afwijking van het bestemmingsplan wordt toegestaan. De stukken liggen momenteel ter inzage.