Volledig scherm
De Buys Ballotstraat in Goes. © Marcelle Davidse

Actiecomité Buys Ballotstraat in Goes geeft de pijp aan Maarten

GOES - Van het actiecomité Buys Ballotstraat zullen ze bij de gemeente Goes geen ‘last’ meer hebben. De leden geven definitief de pijp aan Maarten.

Het comité heeft zich de afgelopen jaren hard gemaakt voor stevige maatregelen in de drukke straat, waaronder een verbod voor vrachtverkeer en tractoren en een veilige oversteek naar de wijk Riethoek in het midden van de straat. Dat er na een traject van burgerparticipatie 'slechts’ een proef komt waarbij het vrachtverkeer wordt geweerd, vinden de leden teleurstellend.

Veilige oversteek

Anderhalve week geleden ging er een laatste brief richting de gemeente, waarin het comité vroeg de proef dan in elk geval ook te laten gelden voor tractoren die niets in de straat te zoeken hebben. Het proefverbod zou bovendien moeten gaan gelden voor de 's-Gravenpolderseweg en de Kloetingseweg. Ook de veilige oversteek moet er volgens de actiegroep hoe dan ook komen.

Nu volgens het comité duidelijk is dat deze zaken echt niet worden opgepakt, is het einde verhaal. Buurtgenoten hebben een brief gekregen waarin ze worden bedankt voor de medewerking en ondersteuning.

  1. Romy (22) vocht zich terug van een eetstoornis: ‘Mijn moeder had mijn kleren voor in de kist al klaargelegd’
    PREMIUM
    VIDEO | PORTRET

    Romy (22) vocht zich terug van een eetstoor­nis: ‘Mijn moeder had mijn kleren voor in de kist al klaarge­legd’

    VLISSINGEN - Ruim een jaar maakte Romy Thuy (22) uit Goes wekelijks video’s over haar eetstoornis. Het leverde haar een nominatie op voor de Vrouw in de Media Award 2019. ,,Ik heb iets kunnen betekenen voor anderen die niet meer wisten hoe ze verder moesten. Die doodsbang waren. Die zagen dat hun lichaam al aan het afsterven was; net als het mijne, op het dieptepunt van mijn ziekte. Van vrijwel allemaal weet ik dat ze zich hebben laten opnemen en met zichzelf aan de slag zijn gegaan. Dat ik die award niet gewonnen heb, maakt me niet uit. Ik heb mijn doel bereikt.”