Volledig scherm
PREMIUM
Eefje Bos-Vogelaar van Bos Men Shop plakt een ‘koop lokaal-sticker’ op het raam van de winkel. © Roland Goovers

Actie voor de lokale middenstand in Goes: ‘Als we allemaal online kopen, verdwijnen de winkels’

GOES - ‘Bol.com betaalt de sinterklaasintocht niet’. Dat is één van de slogans die je weleens voorbij ziet komen om het belang van de lokale middenstand te benadrukken. ,,Maar ondertussen kopen we nog steeds massaal online’’, zegt Roland Goovers van het Goese ondernemersplatform Zo Goes.

Daarom is hij samen met compagnon Charlotte Thissen een campagne begonnen om Goesenaren weer eens met de neus op de feiten te drukken: ‘als iedereen alles op internet koopt, verdwijnen de winkels in de stad.’ 

 1. Bewoners Olzendepolder Yerseke boos: geen beloofde aarden wal, maar een middelvinger van de gemeente
  PREMIUM

  Bewoners Olzendepol­der Yerseke boos: geen beloofde aarden wal, maar een middelvin­ger van de gemeente

  YERSEKE - Welke Zanddijk-variant het ook wordt, voor bewoners van de Kreeft op bedrijventerrein Olzendepolder in Yerseke maakt het volgens Niels Sentse allemaal ‘geen zak’ uit. In alle tekeningen komt de weg pal voor hun neus. Hij zet nu alles op alles om te voorkomen dat een metershoog geluidsscherm vlak langs de gevels wordt gebouwd. ,,Het dreigt hier onleefbaar te worden.”
 2. BMW-dealer Zwartepoorte in Goes verkocht. ‘Als ik 55 was geweest, was ik nog tien jaar doorgegaan’
  PREMIUM

  BMW-dea­ler Zwartepoor­te in Goes verkocht. ‘Als ik 55 was geweest, was ik nog tien jaar doorgegaan’

  GOES - Ruim 30 jaar stond John Zwartepoorte (65) aan het roer van zijn BMW- en Mini-dealer Zwartepoorte. Maar na al die jaren heeft hij een ingrijpend besluit genomen en zijn zaken in Goes en Roosendaal verkocht. Daarmee gaat ook één van de laatste grote Zeeuwse autodealers op in een groter geheel. ,,Ik kijk met plezier op al die jaren terug, maar het is tijd voor iets anders.”