Volledig scherm
PREMIUM
Acht platanen bij Het Gasthuis leggen straks het loodje. © Google Streetview

Acht beeldbepalende bomen aan Oostsingel in Goes moeten echt wijken

GOES - Acht beeldbepalende bomen aan de Oostsingel in Goes moeten echt wijken voor de nieuwbouw van zorgcentrum Gasthuis. Al zegt de gemeente de weerstand te begrijpen.

Het Gasthuis is gebouwd in de jaren ‘60 en daardoor sterk verouderd. Eigenaar Ter Weel wil het gebouw afbreken en 132 koop- en huurappartementen waar mensen zorg kunnen krijgen terug bouwen. De nieuwe bebouwing komt aan de kant van de Oostsingel zowat pal tegen het trottoir aan te staan, met als gevolg dat acht platanen moeten wijken. De bomen vormen nu een belangrijk onderdeel van het groen in het gebied.

  1. Romy (22) vocht zich terug van een eetstoornis: ‘Mijn moeder had mijn kleren voor in de kist al klaargelegd’
    PREMIUM
    VIDEO | PORTRET

    Romy (22) vocht zich terug van een eetstoor­nis: ‘Mijn moeder had mijn kleren voor in de kist al klaarge­legd’

    VLISSINGEN - Ruim een jaar maakte Romy Thuy (22) uit Goes wekelijks video’s over haar eetstoornis. Het leverde haar een nominatie op voor de Vrouw in de Media Award 2019. ,,Ik heb iets kunnen betekenen voor anderen die niet meer wisten hoe ze verder moesten. Die doodsbang waren. Die zagen dat hun lichaam al aan het afsterven was; net als het mijne, op het dieptepunt van mijn ziekte. Van vrijwel allemaal weet ik dat ze zich hebben laten opnemen en met zichzelf aan de slag zijn gegaan. Dat ik die award niet gewonnen heb, maakt me niet uit. Ik heb mijn doel bereikt.”