ABT en PVV botsen hard op Tholen in discussie over veiligheid

THOLEN - "Sint-Maartensdijk werd in de verkiezingscampagne van de PVV weggezet als een mini-narcostaat. Dat heeft me gestoord. U wekt de suggestie dat u weet hoe onze gemeente in elkaar zit. Maar blijkbaar staat u niet met uw voet in de maatschappij. Stop met onze gemeente zo weg te zetten!"

Volledig scherm
Han van 't Hof. © Willem Mieras

Het was het relaas van een zichtbaar geïrriteerde Han van 't Hof (ABT), woensdagavond tijdens de commissievergadering in Tholen. Gericht aan PVV'er Vincent Bosch. Die had even daarvoor betoogd dat het aantal woninginbraken hoger ligt dan bekend, dat er meer blauw op straat moet komen en deed zelfs de suggestie om drones in te zetten om zo meer hennepkwekerijen op te sporen.

Van 't Hof verweet de PVV een probleem te creëren. ,,Door het maar vaak genoeg te herhalen, ga je erin geloven. Wij krijgen ook signalen over criminaliteit, maar weten die aantallen op waarde te schatten. Het wordt pas een probleem als het om grote aantallen gaat. En dat is niet aan de orde. Bovendien is er hier een enorme sociale controle. Pist er één buiten het potje, dan zijn er zo drie mensen die dat corrigeren."

Robocop

Jaap Hage (CU) ondersteunde Van 't Hof. ,,Het is bijzonder stigmatiserend om Tholen zo neer te zetten." Jan Heshof (PvdA/GroenLinks) veegde de vloer aan met Bosch' betoog: ,,Drones? U kunt Robocop nog inhuren! Veiligheid is één taak van de overheid. Net als zorg en welzijn."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement