Volledig scherm
PREMIUM
De Zanddijk tussen Yerseke en de A58. Inwoners, ondernemers, raadsleden en het college willen het rode tracé als oplossing voor de smalle en gevaarlijke ontsluitingsweg van Yerseke. De provincie zit echter nog op het spoor van de bruine en de groene variant. © Marcelle Davidse

Aanpak Zanddijk Yerseke; Iedereen wil ‘rood’, nu de provincie nog

KRUININGEN - De inwoners van Yerseke willen ‘rood',  de ondernemers willen ‘rood',  de hele gemeenteraad van Reimerswaal wil ‘rood’ en zelfs het college wil ‘rood'. Toch werd een motie van SGP, CDA en VVD voor die rode ontsluitingsvariant van Yerseke dinsdagnacht op het laatste moment terug getrokken. 

,,Pas op, dit is gevaarlijk. Wij overvragen hiermee en ik sta niet in voor de gevolgen", waarschuwde wethouder Jaap Sinke de Reimerswaalse raad over de motie van SGP, CDA en VVD. Die motie pleitte voor de zogenoemde 'rode’ variant voor een nieuwe ontsluiting van Yerseke. 

Quote

De rekening komt straks voor een groot deel bij ons te liggen. Het zou ons zomaar 18 miljoen euro kunnen gaan kosten.

Jaap Sinke, Wethouder Reimerswaal

De Provincie Zeeland heeft vier mogelijke tracé's onderzocht om de problemen op de gevaarlijke Zanddijk en Molendijk in Yerseke op te lossen. Er moet een betere ontsluiting van het dorp naar de A58 komen. Gedeputeerde Harry van der Maas presenteerde onlangs de vier varianten. Bruin en groen bleken daarbij de voorkeur te hebben van de provincie. Maar iedereen in en rond Yerseke wil de rode variant. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement