Volledig scherm
De Kavel Pik in Goes. © Rob Paardekam

68 appartementen op Kavel Pik aan Piet Heinstraat in Goes

GOES - Op de voormalige Kavel Pik aan de Piet Heinstraat in Goes komen 68 appartementen en commerciële ruimtes. De gemeente is positief over het plan.

Het komt uit de koker van ontwikkelaar Real Estate Midden Zeeland. De appartementen worden verspreid over enkele gebouwen, die via de onderste bouwlaag wel met elkaar verbonden zijn. ,,Maar de gebouwen hoeven niet in één keer allemaal te worden gebouwd'', zegt wethouder Loes Meeuwisse.

Het gaat volgens haar om relatief kleine appartementen voor huishoudens van één of twee personen. Ze worden 60 tot 80 vierkante meter groot. Op de benedenverdieping komen commerciële ruimtes. ,,Niet zozeer voor detailhandel'', zegt de wethouder. ,,Maar meer voor zaken als een reisbureau of een broodjeszaak.''

Het voormalige bedrijfsperceel aan de Piet Heinstraat is nu ingericht als parkeerterrein. De tientallen plekken die verdwijnen, worden volgens Meeuwisse niet gecompenseerd. Ze stelt dat er nog genoeg ruimte is in onder meer de parkeergarage. ,,Wel zoeken we een oplossing voor de vergunningparkeerders die er nu hun auto neerzetten.''

De appartementen komen relatief dicht tegen de Piet Heinstraat te staan, zodat ze niet al te dicht op de woningen aan de Trompstraat komen. Bewoners uit deze straat zijn inmiddels op de hoogte gebracht door de gemeente.

Eerder lagen er onder meer plannen om op het terrein van het voormalige autobedrijf Pik appartementen en/of kantoren te bouwen, maar die kwamen nooit van de grond. Er ligt nu al jaren een tijdelijk parkeerterrein.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement