Volledig scherm
Kattendijke is één van de dorpen die in 1970 bij Goes werden gevoegd.

‘50 jaar herindeling’ is in Goes geen reden voor een feestje

GOES - Er is er één jarig, hoera, hoera... op 1 januari aanstaande is het precies vijftig jaar geleden dat de huidige gemeente Goes ontstond. De gemeente is echter niet van plan dat op grootse wijze te gaan vieren.

Dat in tegenstelling tot bijvoorbeeld Reimerswaal, dat ook is ontstaan bij de grote herindeling op de Bevelanden van destijds. Daar gaan kinderen volgend jaar jubileumbomen planten, komt er een feestje voor 50-jarigen en staat een optreden van het luchtmachtorkest gepland. Ook mogen inwoners en verenigingen ideeën voor activiteiten indienen die wellicht worden beloond met een subsidie.

Goes gaat een speciaal nummer van het gemeenteblad Samenspel uitbrengen. ,,Dat wordt een dubbeldik ‘gouden’ nummer’’, zegt wethouder Loes Meeuwisse. ,,We voegen daar de edities van december en maart voor samen.’’ De speciale editie wordt in januari huis-aan-huis verspreid. Er zijn geen feestelijkheden gepland.

‘Groot Goes’ ontstond in 1970 door de kleinere gemeenten Wolphaartsdijk, Kloetinge, Kattendijke (waartoe ook Wilhelminadorp behoorde) en een deel van 's-Heer Arendskerke (Nieuwdorp en Lewedorp gingen naar de gemeente Borsele) bij de stad te voegen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement