Volledig scherm
Sander Hoogendoorn (l) en Herman Hofman. © 3FM

3FM dj Sander Hoogendoorn zamelt al lopend tussen Goes en Kruiningen geld in voor het Rode Kruis

GOES - 3FM-dj Sander Hoogendoorn maakt op 18 december tussen Goes en Kruiningen al lopend radio. Het is de eerste etappe in de estafette-wandeltocht die begint op de Grote Markt in Goes en eindigt in Groningen. Bedoeling is om met de wandelactie geld in te zamelen voor het Rode Kruis in de strijd tegen mensenhandel. 

Serious Request - The Lifeline is de opvolger van het ‘glazen huis’ waarmee 3FM al jaren geld inzamelt voor stille rampen. Dit jaar gaat het geld naar bestrijding van mensenhandel. Sinds vorig jaar zitten de dj’s niet meer opgesloten, maar maken ze 24 uur per dag lopend radio. In juli werd al bekendgemaakt dat de tocht in Goes begint. 

De drie duo’s (Frank van der Lende en Eva Koreman, Sander Hoogendoorn en Herman Hofman en Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen) lopen allemaal een stuk door Zeeland. Woensdag 18 december om 14.00 uur vertrekken Sander Hoogendoorn en Herman Hofman vanaf de Grote Markt in Goes. Via Kloetinge, Kapelle, Biezelinge, Schore en Hansweert komen ze om 20.00 uur aan in Kruiningen.

Groningen

Vanaf daar neemt het volgende duo het stokje over. Doel is om 2.00 uur ‘s nachts aan te komen aan de voet van de Oesterdam. Onderweg doen de dj’s Oostdijk, Krabbendijke en Rilland aan. Om 2.00 uur begint het laatste duo aan etappe 3 richting Bergen op Zoom. In totaal zijn er 25 etappes, waarvan de laatste op 24 december in Groningen eindigt.

De dj’s wisselen elkaar af bij zogenaamde chequepoints: feestelijke evenementen waar actievoerders en bezoekers naartoe kunnen komen om hun inzameling aan de actie te doneren. Het chequepoint in Goes is open van 12.00 tot 14.30 uur en in Kruiningen van 18.30 en 20.30 uur. 

Nieuw dit jaar is dat luisteraars een etappe mee kunnen lopen met de dj’s. Daarvoor moeten mensen wel betalen. Het geld gaat uiteraard naar het goede doel. De radiozender roept Nederlands ook op om zelf acties en evenementen te organiseren voor het Rode Kruis.

  1. ‘Reimerswaal heeft dorpshuis De Zaete verkwanseld. Het is een grote flop geworden’
    PREMIUM

    ‘Reimers­waal heeft dorpshuis De Zaete verkwan­seld. Het is een grote flop geworden’

    YERSEKE - De kans dat Yersekenaren tot in de kleine uurtjes kunnen feesten aan de oever van de Oosterschelde lijkt definitief verkeken. De toekomstige eigenaar wil op de plek waar ooit het dorpshuis De Zaete stond, geen feestruimte maar een chique brasserie openen die vroeg in de avond sluit. ,,Een grote flop”, vindt CU-raadslid Andries Jumelet. ,,De Zaete is verkwanseld door de gemeente. Ik krijg er gewoon buikpijn van.”