Volledig scherm
Het gemeentehuis van Noord-Beveland in Wissenkerke © Google Streetview

36 mensen willen burgemeester van Noord-Beveland worden

WISSENKERKE - 23 mannen en 13 vrouwen willen graag burgemeester van Noord-Beveland worden. Dat heeft de provincie vandaag bekendgemaakt. De bedoeling is dat hij of zij in december wordt benoemd en geïnstalleerd.

De vacature was op 8 juli opengesteld, kandidaten konden hun sollicitatiebrieven tot afgelopen maandag aan de commissaris van de koning sturen. In totaal 36 mensen deden dat.  De leeftijd van de sollicitanten ligt tussen de 30 en 62 jaar. 27 gegadigden zijn werkzaam of hebben ervaring in een politiek-bestuurlijke functie. 25 sollicitanten hebben op dit moment (tevens) een betrekking in het bedrijfsleven of is actief in het maatschappelijk middenveld.

De politieke overtuiging van de sollicitanten is (voor zover bekend) als volgt: VVD: 8; CDA: 5; GroenLinks: 4; D66: 3; ChristenUnie: 3; lokale partij: 2; SGP: 1; 50+: 1; PvdA: 1;

Op dit moment heeft de gemeente een waarnemer in de persoon van Letty Demmers. Zij volgde VVD’er Marcel Delhez op, die Noord-Beveland in november vorig jaar na 3,5 jaar inruilde  voor Veldhoven. 

Noord-Beveland kon ook voorgaande jaren rekenen op relatief veel sollicitanten. Na het vertrek van VVD’er Cees van Liere in 2007 schreven 32 mensen een brief. De gemeenteraad koos daarop Henny van Kooten (SGP) als nieuwe burgervader. In 2014 verruilde hij Noord-Beveland voor Maasdriel. Bij de sollicitatieprocedure een jaar later deden 41 mensen een gooi naar de baan en kwam Delhez als beste kandidaat uit de bus.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Een feestje met een zwart randje in Kwadendamme: ‘Het voelt een beetje alsof alles voor niets is geweest’
    PREMIUM
    VIDEO

    Een feestje met een zwart randje in Kwadendam­me: ‘Het voelt een beetje alsof alles voor niets is geweest’

    KWADENDAMME - Naar dat ene moment kijken ze maanden uit. Het publiek in rijen langs de kant. Laten zien waar je vanaf elluf-elluf aan hebt gewerkt. Maar De Pikpot moest het zaterdag voor het eerst in de geschiedenis zonder carnavalsoptocht stellen. En geeft gemengde gevoelens. ,,Achteraf had het makkelijk gekund”, zegt Gert van de Plasse van bouwclub De Puut’n. ,,Zo hard waait het niet.”