Volledig scherm
Foto ter illustratie. © anp

22-jarige bestuurder rijdt met xtc-pillen op zak door Heinkenszand

HEINKENSZAND - Een 22-jarige man uit Overslag is vrijdagmiddag op de A58 ter hoogte van Heinkenszand aangehouden omdat hij een aantal xtc-pillen op zak had. De politie vermoedt dat hij onder invloed achter het stuur zat.

De 22-jarige man reed rond 15.50 uur langs een patrouillewagen van de politie toen hij aan de kant van de weg werd gezet. Volgens agenten maakte hij een zenuwachtige indruk. Bovendien had hij antecedenten op het gebied van drugs.

Toen agenten vroegen of hij soms drugs bij zich had, overhandigde de man vrijwillig een zakje met een paar pillen, waarvan hij zei dat het xtc-pillen zouden moeten zijn. Daarop is de auto van de man doorzocht, maar er werden geen andere drugs gevonden.

Een speekseltest bij de 22-jarige bestuurder sloeg positief uit. Daarop is de man meegenomen naar het politiebureau, waar een bloedmonster is afgenomen. Uit labanalyse moet blijken of de man onder invloed van drugs heeft gereden.

Voor het bezit van de xtc-pillen heeft de 22-jarige man een boete van 350 euro gekregen. Daarna is hij weer op vrije voeten gesteld.