Volledig scherm
© Thinkstock

Zwerfvuil blijft probleem in Woensdrecht, maar servicelijn wordt weinig gebeld

WOENSDRECHT - Het Woensdrechtse VVD raadslid Robert Jan Willeboordse vindt dat de gemeente steviger moet gaan handhaven op zwerfafval. "De vervuilers moeten harder worden aangepakt", vindt Willeboordse. 

Quote

We krijgen gemiddeld een klacht per week binnen

Jeffrey van Agtmaal

Hij zegt dat hij veel klachten binnen krijgt van burgers over zwerfafval in hun leefomgeving. "Gelukkig ruimen veel burgers zelf de rommel op, maar eigenlijk is dit een taak van de gemeente", vindt hij. De Woensdrechtse wethouder Jeffrey van Agtmaal zegt dat het aantal klachten over zwerfvuil via de Woensdrechtse Servicelijn meevalt. “We krijgen gemiddeld een klacht per week binnen. Als er klachten binnenkomen, ruimen we de rommel meestal nog dezelfde dag op.” 

Servicelijn bellen

Hij vindt het de verkeerde weg dat burgers de politici aanklampen over zwerfvuil en niet meteen naar de servicelijn bellen. "Als we geen klachten binnen krijgen, kunnen we ook geen actie ondernemen.” Hij vindt dat de politici de burgers er op moeten attenderen dat ze de servicelijn moeten bellen. 

Hoge prioriteit

Hij zegt dat zwerfvuil bij de gemeente een hoge prioriteit heeft. "Samen met de dorpsplatforms houden we regelmatig zwerfvuilacties. We zien dat er minder zwerfvuil in de openbare ruimte ligt dan een aantal jaren geleden.” De plaatsen waar nog wel veel zwerfvuil ligt zijn de schoolroutes. "Die houden we extra goed in de gaten", zegt Van Agtmaal. Willeboordse vindt dat er toch meer aandacht moet worden besteed aan zwerfvuil. 

Thema-raad

Op 28 februari houdt de gemeente Woensdrecht een themaraad over huishoudelijk afval. Willeboordse mist bij die bijeenkomst het agendapunt zwerfafval. "In die themaraad kunnen we dan praten over hoe we zwerfafval op ruimen en hoe we kunnen voorkomen dat er te veel zwerfafval in de openbare ruimte komt te liggen.”

  1. Vier leerlingen mishandelen docent op Bergs Aventurijncollege: ‘Ongekend heftig en gecoördineerd’
    PREMIUM

    Vier leerlingen mishande­len docent op Bergs Aventurijn­col­le­ge: ‘Ongekend heftig en gecoördi­neerd’

    BERGEN OP ZOOM - De mishandeling van een docent op het Aventurijncollege in Bergen op Zoom door vier leerlingen van 15 en 16 jaar is een treurige primeur voor onderwijs- en zorginstelling Koraal. ,,Op elke school komt agressie voor. Maar een leerkracht die geslagen en geschopt wordt, zo heftig en gecoördineerd hebben we het nog nooit meegemaakt", zegt woordvoerder Mehlika Schopen.