Volledig scherm
20190902 - BERGENOPZOOM - Pix4Profs/Tonny Presser - Na maanden renovatie is zwembad de Schelp vanaf vandaag eindelijk open. Bergenaren mogen daarom gratis zwemmen. © Pix4Profs/Tonny Presser

Zwembad De Schelp blijft dicht, klimaat nog niet onder controle na chloorprobleem

BERGEN OP ZOOM - Wanneer zwembad De Schelp in Bergen op Zoom weer open gaat, is nog maar de vraag. Zondag moest het zwembad zijn deuren sluiten vanwege een chloorprobleem, maar nu blijft het zwembad dicht totdat de juiste balans is gevonden tussen het water- en luchtsysteem.

Het zwembad kampte de afgelopen dagen met een chloorprobleem. ‘De storing is zondag weer hersteld en de installaties zijn maandag uitgebreid getest door de betrokken partijen. De Schelp is technisch gezien een bijzonder complex gebouw en alle systemen houden met elkaar verband. De komende dagen wordt er nog hard gewerkt om de juiste balans te vinden tussen het water- en het luchtsysteem voor het optimale klimaat in het zwembad’, laat De Schelp weten via Facebook.

Zolang het optimale klimaat nog niet is bereikt, blijft het zwembad dicht. Hoe lang dit gaat duren, is nog niet te zeggen.

Toevoer van chloor verstoord

De directe aanleiding van de sluiting op zondag was een storing in de zoutelektrolyse-installatie. Door deze storing werd de toevoer van chloor in de baden verstoord, met als gevolg een te laag chloorgehalte.