Volledig scherm
PREMIUM
Een impressie van het nieuw te bouwen gebouw voor mensen met dementie. © Dagelijks Leven

Zorgwoningen op plek wijkcentrum Kometenlaan in Bergen op Zoom, kunstenaars moeten verhuizen

BERGEN OP ZOOM - Op de plek van het voormalige wijkcentrum aan de Kometenlaan in Bergen op Zoom komen twintig appartementen voor mensen met dementie. Zorgorganisatie Dagelijks Leven heeft plannen voor een tweede locatie in de stad, iets meer dan een half jaar na de opening van de eerste in de wijk Borgvliet.

,,Het Markiezaathuis heeft momenteel een wachtlijst”, vertelt Frank Bel van Dagelijks Leven. ,,De behoefte aan kleinschalige, betaalbare woonzorgvoorzieningen voor mensen met dementie zal de komende jaren alleen maar verder toenemen. Daarom willen we in Bergen op Zoom graag een tweede locatie openen.”

  1. Leerling die kluisje voor vuurwerkbom openhield wil op school blijven, maar rechter oordeelt anders
    PREMIUM

    Leerling die kluisje voor vuurwerk­bom openhield wil op school blijven, maar rechter oordeelt anders

    BERGEN OP ZOOM - Een geschorste leerling van 't Rijks heeft via een kort geding geprobeerd op de Bergse scholengemeenschap te blijven. Hij is samen met twee schoolgenoten geschorst voor het vuurwerkincident op 25 november vorig jaar. De rechter oordeelt na bestudering van camerabeelden echter dat de school hem terecht heeft geschorst en overgeplaatst naar een andere onderwijsinstelling.