Volledig scherm
PREMIUM
Steven Dietvorst aan het componeren in zijn muziekkamer. © Pix4Profs/René Schotanus

Zo klinkt de mars Helden van de Schelde ter ere van 75 jaar bevrijding

AudioBERGEN OP ZOOM - Van langzame tot spannende muziekfragmenten tot een vrolijke mars. Het zit allemaal in het muziekstuk Helden van de Schelde, dat de Bergse saxofonist Steven Dietvorst schreef in opdracht van Stichting Bevrijding Brabantse Wal.

Op de vraag of Steven Dietvorst een mars wilde schrijven om 75 jaar bevrijding te vieren, hoefde hij niet lang na te denken. ,,Irene van Kemenade van Stichting Bevrijding Brabantse Wal benaderde mij daarvoor. Of ik dat wilde doen. Ja, dat wilde ik natuurlijk wel. Maar dat had ik nog niet vaak gedaan.” Wel had Dietvorst al ervaring met het schrijven van muziek, maar dat was meestal pop- of jazzmuziek.

 1. Vizier op de toekomst of beeld op zwart: contrast in Eventum is enorm
  PREMIUM

  Vizier op de toekomst of beeld op zwart: contrast in Eventum is enorm

  Zoals elke technicus van ZuidWest TV, elke decorbouwer van het Facilitair Bedrijf en ook elke tv-student of -docent van Curio in Eventum zal bevestigen; perspectief is alles. Het contrast kon zaterdag tijdens de open dag van het gloednieuwe complex aan de Dr. Ir. van Veenweg haast niet scherper. Want waar Curio en ZuidWest hun lenzen vol goede moed op de toekomst richten, gaat bij het Facilitair Bedrijf het beeld op zwart.
 2. Personeel
  Van het land

  Personeel

  BERGEN OP ZOOM - September is altijd een drukke maand op het bedrijf. Al het oogstwerk komt tegelijkertijd en dat kan ook niet wachten. Mis je één dag met de snij- en spekbonenpluk? Dan zijn ze te groot en te dik. En blijven de appels te lang hangen, dan zijn ze overrijp en niet lekker meer. Nu lijkt dat alles simpel en ik kan me voorstellen dat je zegt: dan pluk je toch gewoon de appels en de bonen? Maar ondertussen moet ook dagelijks de suikermaïs, de bramen, de venkel, koolrabi, sla, pompoenen, peren en ga zo maar door worden geoogst.