Petra Kats heeft een eigen netwerk opgezet van vijftien inzamelpunten voor de Voedselbank, ivm de corona-crisis. Alle inzamelpunten zijn bij mensen thuis. Zo ook bij haar, aan de Julianastraat 26 in Halsteren, waar ze haar voortuintje en gevel heeft versierd.
Volledig scherm
PREMIUM
Petra Kats heeft een eigen netwerk opgezet van vijftien inzamelpunten voor de Voedselbank, ivm de corona-crisis. Alle inzamelpunten zijn bij mensen thuis. Zo ook bij haar, aan de Julianastraat 26 in Halsteren, waar ze haar voortuintje en gevel heeft versierd. © Pix4Profs/Tonny Presser

Zij zette een hulpactie op voor de voedselbank: ‘Niemand moet honger hebben’

interviewHALSTEREN/ROOSENDAAL - Kofferbakken vol boodschappen, haalt Petra Kats op voor de Voedselbank Goed Ontmoet. Dat doet ze via vijftien inzamelpunten aan huis in Halsteren, Bergen op Zoom en Roosendaal. 

Twee weken terug werd Kats geraakt door een noodkreet over een dreigend tekort aan verse producten bij voedselbanken. ,,Mijn dochter Sanne loopt stage als verpleegkundige bij het Amphia ziekenhuis in Breda, mijn zoon Antonie heeft een baantje bij de Plus-supermarkt en krijgt ook mee wat de coronacrisis voor impact heeft. Ik wilde me ook inzetten voor de maatschappij.”