Volledig scherm
PREMIUM
Personeel van Bravis in actie tijdens de zondagdienst eerder deze maand. De bonden hebben een nieuwe landelijke actie aangekondigd voor 20 november. Het ziet ernaar uit dat Bravis en Amphia Ziekenhuis daar ook aan meedoen. © peter van trijen/pix4profs

Ziekenhuispersoneel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’

BERGEN OP ZOOM/BREDA - De kans is groot dat zorgpersoneel van Bravis ziekenhuis en Amphia in Breda meedoet met de aangekondigde landelijke ziekenhuisactie op 20 november. Arjan van de Broek van het actiecomité in Amphia zegt dat de actiebereidheid alleen maar groeit omdat er geen beweging zit in het, volgens hem, zeer povere cao-aanbod van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Ook Wessel van Meer, trekker van de acties in Bravis, gaat ervan uit dat het Roosendaals/Bergse ziekenhuis weer aanhaakt.

De inventarisatie van de actiebereidheid in Bravis is in volle gang. ,,Het leeft steeds meer, al blijven medewerkers het lastig vinden vanwege de zorg voor patiënten”, aldus Van Meer. Beide ziekenhuizen deden eerder deze maand al mee aan estafette-acties in de vorm van zondagsdiensten.