Een van de gesloopte borden aan de Boulevard in Bergen op Zoom.
Volledig scherm
Een van de gesloopte borden aan de Boulevard in Bergen op Zoom. © Jeugdagenten Bergen op Zoom op Instagram

Zes van de acht borden met extra coronamaatregel Bergen op Zoom zelfde dag nog gesloopt

UPDATEBERGEN OP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom nam dinsdag een extra maatregel voor de Boulevard in Bergen op Zoom om samenscholingen daar tegen te gaan. Parkeren werd verboden. Daar lijkt niet iedereen het mee eens te zijn geweest. Nog dezelfde dag dat verbodsborden werden geplaatst, zijn er al een aantal vernield door vandalen.

Samenscholingen zijn veel gemeenten en de politie een doorn in het oog deze tijd. Om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, wordt erop gehamerd om zo min mogelijk naar buiten te gaan, anderhalve meter afstand te houden en met niet te veel mensen samen te komen.

Het belang van deze maatregelen bleek niet meteen bij iedereen te zijn binnengedrongen. Daar kwam dinsdag helaas maar weer een voorbeeld van bij in Bergen op Zoom.

De gemeenten besloot dinsdag om parkeren aan de Boulevard per direct te verbieden. Dat had er onder andere mee te maken dat veel jongeren met de auto daar naartoe komen om dat met een groep rond te hangen samen. Een duidelijke schending van de samenscholingsregels dus. 

Gesloopte borden aan de Boulevard in Bergen op Zoom worden vervangen.
Volledig scherm
Gesloopte borden aan de Boulevard in Bergen op Zoom worden vervangen. © BN DeStem

Vandalen

Om het besluit kracht bij te zetten, werden er acht borden geplaatst om iedereen op de hoogte te brengen én zou er meteen gehandhaafd worden.

Sommigen lijken niet onder de indruk te zijn van deze maatregelen, aangezien zes van de verbodsborden dezelfde dag nog zijn vernield door vandalen. ,,Helaas vonden sommige mensen het nodig om deze borden te vernielen. We zullen met zijn alle de strijd tegen corona moeten aangaan!", valt bij een op Instagram gedeelde foto te lezen. 

Vervangen

Medewerkers van de gemeente waren woensdagochtend bezig met het vervangen van de gesloopte borden. De politie is  op zoek naar getuigen zodat de vandalen gepakt kunnen worden.

Niet parkeren.
Volledig scherm
Niet parkeren. © BN DeStem