De gemeente Woensdrecht telt per 1 april 2020 zes officieel vastgestelde corona-besmettingen. Dienstverlening gebeurt alleen nog op afspraak.
Volledig scherm
De gemeente Woensdrecht telt per 1 april 2020 zes officieel vastgestelde corona-besmettingen. Dienstverlening gebeurt alleen nog op afspraak. © Peter de Brie

Zes keer corona vastgesteld in Woensdrecht, maar in werkelijkheid een veelvoud, beseft burgemeester

HOOGERHEIDE - Met nu zes officiële corona-besmettingen lijkt de schade in de gemeente Woensdrecht nog beperkt. ,,Maar in werkelijkheid zal het een veelvoud zijn”, denkt burgemeester Steven Adriaansen. Om huisartsen te ontlasten is een extra dokterspost ingericht.

,,Vorige week zaten we op vier positief geteste inwoners, nu zes. Maar het is oppassen met die cijfers. Er wordt immers weinig getest”, weet Adriaansen. Omdat niet alle gevallen bekend zijn, kan hij niet meer elke inwoner met corona persoonlijk bellen. ,,Bij overlijdens word ik nog wel ingelicht door de GGD, maar hopelijk is dat niet nodig. We blijven uiteraard meeleven met iedereen die dit treft.”

Tijdelijke medische post

Om mensen met klachten uit de wachtkamers bij huisartsen te houden, zit in het oude politiebureau aan de Sportlaan nu een tijdelijke medische post voor mensen met corona-verschijnselen. Wie klachten heeft, dient telefonisch een afspraak te maken. Indien nodig worden mensen doorverwezen. Om de druk op artsenpraktijken verder te verlichten, is in het gemeentehuis een prikpost ingericht.

Opvang voor kwetsbare kinderen

Wethouder Lars van der Beek zoekt opvang voor kinderen die thuis in een kwetsbare positie zitten door huiselijk geweld. ,,Jeugdprofessionals hebben tien keer ‘code rood’ vastgesteld, die kinderen worden direct opgevangen. Ook bij code oranje, als de situatie penibel dreigt te worden, gaan we ruimhartig met hulpvragen om.”

Waarderingsestafette met pot snoep

Ondertussen maakt het college een waarderingsestafette langs alle mooie initiatieven in de samenleving. ,,We doen als dank een blik snoep cadeau en zetten een filmpje op Facebook”, aldus Adriaansen. ,,We waren al bij de voedselbank, nu volgt de Huijbergse buurtpreventie en daarna een ondernemer.”