Volledig scherm
Woonwagenbrand aan Eikenlaan in Halsteren © Instagram wijkagenten Bergen op Zoom

Woonwagen gaat in vlammen op in Halsteren

HALSTEREN - Aan de Eikenlaan in Halsteren is zondagochtend even voor 06.00 uur brand uitgebroken in een woonwagen. Om 06.50 uur kon het sein brand meester worden gegeven. Niemand raakte gewond. Dat meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. 

Er was sprake van een uitslaande brand. Door een zogenoemd waterscherm te leggen kon de brandweer voorkomen dat het vuur oversloeg naar naastliggende woonwagens. De woonwagen waarin de brand uitbrak raakte zwaar beschadigd.

Bij de brand ontplofte een gasfles. Of de ontploffing de oorzaak of het gevolg was van de brand, kon de woordvoerder niet zeggen. ,,Maar meestal is een ontplofte gasfles niet de oorzaak.”

De gemeente adviseerde omwonenden via Twitter om ramen en deuren dicht te doen bij rook- of stankoverlast, en ventilatiesystemen uit te schakelen.

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

 1. Vizier op de toekomst of beeld op zwart: contrast in Eventum is enorm
  PREMIUM

  Vizier op de toekomst of beeld op zwart: contrast in Eventum is enorm

  Zoals elke technicus van ZuidWest TV, elke decorbouwer van het Facilitair Bedrijf en ook elke tv-student of -docent van Curio in Eventum zal bevestigen; perspectief is alles. Het contrast kon zaterdag tijdens de open dag van het gloednieuwe complex aan de Dr. Ir. van Veenweg haast niet scherper. Want waar Curio en ZuidWest hun lenzen vol goede moed op de toekomst richten, gaat bij het Facilitair Bedrijf het beeld op zwart.
 2. Personeel
  Van het land

  Personeel

  BERGEN OP ZOOM - September is altijd een drukke maand op het bedrijf. Al het oogstwerk komt tegelijkertijd en dat kan ook niet wachten. Mis je één dag met de snij- en spekbonenpluk? Dan zijn ze te groot en te dik. En blijven de appels te lang hangen, dan zijn ze overrijp en niet lekker meer. Nu lijkt dat alles simpel en ik kan me voorstellen dat je zegt: dan pluk je toch gewoon de appels en de bonen? Maar ondertussen moet ook dagelijks de suikermaïs, de bramen, de venkel, koolrabi, sla, pompoenen, peren en ga zo maar door worden geoogst.