Volledig scherm
PREMIUM
© Pix4Profs / Johan Wouters

Woensdrechtse verenigingen proberen nieuwe leden te werven tijdens festival

OSSENDRECHT - De inwoners van de gemeente Woensdrecht hoeven zich niet te vervelen. Dat werd duidelijk bij het vrijetijdsfestival dat zaterdagmiddag in mfc de Drieschaar in Ossendrecht werd gehouden. Het festival werd voor de eerste keer gehouden en was georganiseerd door de Woensdrechtse Brede Welzijnsinstelling (BWI).

“We willen hier laten zien dat er in Woensdrecht een grote variëteit is aan activiteiten waar men in de vrije tijd aan deel kan nemen”, legt Nick Jansen van de BWI uit. 27 verenigingen zijn zaterdag aanwezig om demonstraties te geven, of uitleg over hun activiteiten. Carnavalsvereniging de Snoeken uit Hoogerheide laat zien waar ze het hele jaar mee bezig zijn. “Veel mensen denken dat we alleen tijdens carnaval in de weer zijn”, zegt Snoekenvoorzitter Fon van Zunderd. “Het hele jaar zijn we in touw. En we zoeken ook nog een nieuwe prins.”

 1. Missionaris Jan van Aert (84) uit Huijbergen is een beroemdheid in Taiwan
  PREMIUM
  Interview

  Missiona­ris Jan van Aert (84) uit Huijbergen is een beroemd­heid in Taiwan

  HUIJBERGEN - Aan de thee in het broederhuis van Huijbergen schiet Jan van Aert (84) vol. Na een verblijf van 57 jaar op Taiwanese bodem is de laatste Nederlandse lazarist weer thuis. Maar wat is thuis als je zo lang weg was van je geboortegrond? Jan heeft het er zichtbaar moeilijk mee. Dankbaarheid en heimwee vechten om voorrang. ,,Na al die jaren voelt hij zich meer Chinees dan Nederlander. Zijn hart ligt in Taiwan.”
 2. Vizier op de toekomst of beeld op zwart: contrast in Eventum is enorm
  PREMIUM

  Vizier op de toekomst of beeld op zwart: contrast in Eventum is enorm

  BERGEN OP ZOOM - Zoals elke technicus van ZuidWest TV, elke decorbouwer van het Facilitair Bedrijf en ook elke tv-student of -docent van Curio in Eventum zal bevestigen; perspectief is alles. Het contrast kon zaterdag tijdens de open dag van het gloednieuwe complex aan de Dr. Ir. van Veenweg haast niet scherper. Want waar Curio en ZuidWest hun lenzen vol goede moed op de toekomst richten, gaat bij het Facilitair Bedrijf het beeld op zwart.