Jeugdzorginstelling Via Almata in Ossendrecht werd in 2019 nog bezocht door minister Hugo de Jong. Na twee recente incidenten met jongeren die er verblijven, maakt de Woensdrechtse gemeenteraad zich zorgen.
Volledig scherm
Jeugdzorginstelling Via Almata in Ossendrecht werd in 2019 nog bezocht door minister Hugo de Jong. Na twee recente incidenten met jongeren die er verblijven, maakt de Woensdrechtse gemeenteraad zich zorgen. © archieffoto Marcel Otterspeer/Pix4Profs

Woensdrechtse raad bezorgd over Via Almata: ‘Gevaar dat jeugd zich ook buiten inrichting gaat misdragen’

OSSENDRECHT - De Woensdrechtse gemeenteraad maakt zich zorgen over de toenemende incidenten op en rond de jeugdinrichting Via Almata in Ossendrecht. Drie minderjarige jongens mishandelden onlangs een van de medewerkers en stolen haar auto. Ook liep er een 15-jarig meisje weg dat inmiddels is teruggevonden. 

  1. Met ‘trillende vingers’ bieden op schilderij: ‘Prachtige aanwinst’ voor Markiezenhof Bergen op Zoom
    PREMIUM

    Met ‘trillende vingers’ bieden op schilderij: ‘Prachtige aanwinst’ voor Markiezen­hof Bergen op Zoom

    BERGEN OP ZOOM - Hij staat er zelfverzekerd bij, de linkerhand in de zij en de toeschouwer aankijkend. Militair gouverneur Louis de la Kethulle is terug in Bergen op Zoom, als schilderij dat wordt toegeschreven aan een navolger van de Utrechtse portretschilder Paulus Moreelse. Aangekocht door de Vrienden van het Markiezenhof en zondagochtend in een volle Hofzaal uit de bijbehorende kist bevrijd.