West-Brabant verwelkomt deelnemers Roparun: ‘Een vriendelijk woord, dáár gaat niemand dood van’

VideoROOSENDAAL - ,,Een vriendelijk woord, dáár gaat niemand dood van.” Samen met man John zit Sas Tissink al uren op haar strandbed langs de Zuster Marie Adolphinestraat in Ossendrecht, voor de gelegenheid omgedoopt tot ‘Ostrecht on the beach'. 

Tweede Pinksterdag, 4.45 in de morgen. Ossendrecht verwelkomt de eerste deelnemers aan de Roparun. De Roparun is een estafetteloop van meer dan vijfhonderd kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren. Lopend en fietsend zamelen ze geld in voor mensen met kanker. Het motto, al jaren: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.’

  1. Vier leerlingen mishandelen docent op Bergs Aventurijncollege: ‘Ongekend heftig en gecoördineerd’
    PREMIUM

    Vier leerlingen mishande­len docent op Bergs Aventurijn­col­le­ge: ‘Ongekend heftig en gecoördi­neerd’

    BERGEN OP ZOOM - De mishandeling van een docent op het Aventurijncollege in Bergen op Zoom door vier leerlingen van 15 en 16 jaar is een treurige primeur voor onderwijs- en zorginstelling Koraal. ,,Op elke school komt agressie voor. Maar een leerkracht die geslagen en geschopt wordt, zo heftig en gecoördineerd hebben we het nog nooit meegemaakt", zegt woordvoerder Mehlika Schopen.