Volledig scherm
PREMIUM
jodium tabletten; Goes; wijk mannee; © Marcelle Davidse

West-Brabanders hebben te weinig kennis over jodiumpillen

onderzoekWEST-BRABANT - Inwoners van West-Brabant en Zeeland die twee jaar geleden jodiumpillen hebben ontvangen, hebben te weinig kennis over het gebruik en het effect van deze pillen. Dat blijkt uit onderzoek van BN DeStem en PZC. Wel blijkt dat deze mensen precies weten waar ze de tabletten hebben bewaard.

Als het misgaat met de kerncentrale in Doel, net bij Putte over de grens, kunnen jodiumtabletten veel ellende voorkomen. In 2017 zijn de pillen op grote schaal verspreid. In totaal kregen alle mensen tot en met 40 jaar in een straal van 20 kilometer de pillen en alle kinderen tot 18 jaar in een straal van 20 tot 100 kilometer.

  1. Politie: bende schoonzoon Otto zat achter dodelijk lab in Hechtel-Eksel
    PREMIUM

    Politie: bende schoonzoon Otto zat achter dodelijk lab in Hech­tel-Ek­sel

    GEFFEN - De politie heeft in Tiel, Culemborg en Geffen dinsdagmorgen opnieuw vier verdachten aangehouden in het onderzoek naar een groot drugsnetwerk waarvan ook de schoonzoon van No Surrender-oprichter Klaas Otto deel zou uitmaken. Het gaat om mannen van respectievelijk 37, 38, 62 en 59 jaar. De bende is volgens de politie onder meer verantwoordelijk voor het drugslab in het Belgische Hechtel-Eksel waar in januari drie jonge laboranten om het leven kwamen.