Volledig scherm
Jan van de Broek en Hendrik van Dalen voeren actie bij de poort van Sabic in Bergen op Zoom voor een betere cao. © Timo Van De Kasteele

Werknemers Sabic in Bergen op Zoom in actie voor hogere lonen

BERGEN OP ZOOM - Een betere cao. Met meer loon en minder werkdruk. Dat is waarom medewerkers van Sabic Innovative Plastics in Bergen op Zoom maandagochtend in actie komen. "Laat ze met een serieus loonbod komen", zegt Jan van de Broek. "Het is de hoogste tijd.”

Met collega Hendrik van Dalen deelt Jan aan de poort bij de Plasticslaan rode mutsen van vakbond FNV uit aan medewerkers die het terrein op rijden. Plus een petitie. Met de vraag die te onderteken voor een betere cao. Want daar schort het aan, vinden de actievoerders.

Nieuwe cao

Volledig scherm
Hendrik van Dalen deelt petities uit aan de poort. © Timo Van De Kasteele

Plasticproducent Sabic voert sinds november vorig jaar gesprekken met de vakbonden FNV, CNV en De Unie over een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst. Na drie pogingen nog zonder resultaat. Dat stuit medewerkers tegen de borst. De actievoerders willen snel een hoger loon zien. De voorgestelde 2,5 procent vinden ze ondermaats.

In de petitie pleiten ze voor een jaarlijkse salarisverhoging van 5 procent. "Als je als beursgenoteerd bedrijf 80.000 dollar winst per werknemer maakt, wordt het tijd voor een hoger loon", zegt actievoerder Hendrik van Dalen. "Door gebrek aan personeel is de werkdruk de laatste tijd enorm opgelopen. Verlof opnemen is nauwelijks mogelijk."

Generatiepact

Naast meer loon, moet er een generatiepact komen, vinden de bonden. Met dieregeling gaan oudere medewerkers zoals Hendrik en Jan minder werken, zodat het bedrijf op de werkvloer kan verjongen. "Dat is hard nodig", zegt Van Dalen. "De gemiddelde leeftijd op onze plant is 56 jaar. Als je beseft dat het vijf jaar duurt voordat je dit werk onder de knie hebt, dan zijn afspraken hard nodig."

Nu werken de medewerkers structureel over, zegt Hendrik. "We geven al tien jaar aan dat het anders moet. En dat gebeurt niet. Terwijl de collega's van de fabriek in Geleen (Chemelot, red.) wel betere arbeidsvoorwaarden hebben gekregen. Die krijgen 20 procent korting op de zorgpremie en 59 snipperdagen bij een leeftijd vanaf 59 jaar. Wij moeten het zonder stellen."

De zogeheten poortactie is maandag uitgevoerd door twintig medewerkers. Verspreid over drie ingangen van de fabriek. Met als doel zoveel mogelijk petities ondertekend terug krijgen. "De teller staat nu op 200", zegt Jan. "Dat betekent dat we, met 1.200 medewerkers, nog een flinke uitdaging hebben. Het draait om het belang van alle mensen hier. Niet alleen die uit de fabriek."

Quote

Het draait om het belang van alle mensen hier. Niet alleen die uit de fabriek

Jan van de Broek

Van de Broek en Van Dalen, die beiden in de ondernemersraad zitten, gaan donderdag 17 januari opnieuw met het management aan tafel. "Hopelijk kunnen we begin februari een positief voorstel tegemoet zien", zegt Hendrik. "Met meer loon en meer mensen op de werkvloer."