Noa Vrijenhoek werkt normaal gesproken in de horeca, maar is nu aan de slag bij een auberginekweker.
Volledig scherm
PREMIUM
Noa Vrijenhoek werkt normaal gesproken in de horeca, maar is nu aan de slag bij een auberginekweker. © Pix4Profs/Peter van Trijen

Werkloze Noa en Sam (19) kunnen terecht in de landbouw: van pilsjes tappen naar aubergines inpakken

STEENBERGEN - Met haarnetjes op en gestoken in een t-shirt van auberginekwekerij Van Duijn, staan Noa Vrijenhoek (19) en Sam Schoutens (19) aubergines in te pakken bij het Steenbergse familiebedrijf. Het is weer eens iets anders dan pilsjes tappen of serveren in een restaurant wat de meiden uit Bergen op Zoom normaal gesproken doen.

,,Ik zou dit werk niet uitzoeken", zegt Noa eerlijk. ,,Maar anders zit ik de hele dag thuis en ik wil toch graag wat geld verdienen.” Alle horeca is dicht vanwege het coronavirus, in de landbouw komen ze handjes tekort omdat arbeidsmigranten niet meer naar Nederland komen. En dus steken nu horecamedewerkers hun handen uit de mouwen in de agrarische sector. 

  1. Ondanks mooie weer is het rustig in natuurgebieden:  ‘Op een regenachtige zaterdag is het nog drukker’
    PREMIUM

    Ondanks mooie weer is het rustig in natuurge­bie­den: ‘Op een regenachti­ge zaterdag is het nog drukker’

    WEST-BRABANT Een hardloopster dribbelt even op haar plaats om een voetganger op gepaste afstand te laten passeren. Verderop houdt een wandelaarster met hond haar pas in om niet te dicht bij een andere voetganger te komen. Hou afstand. Die oproep is ontelbare keren herhaald, maar niet voor niets. Het besef lijkt ingedaald dat we alleen samen de strijd tegen het coronavirus kunnen winnen.