Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Waslijst met overtredingen bij politiecontrole in Bergen op Zoom en omliggende gemeenten

BERGEN OP ZOOM - Een waslijst met overtredingen. Dat is het resultaat van een controle van de politie in Bergen op Zoom en omliggende gemeenten.

Dinsdagmiddag stond de politie op verschillende plaatsen te controleren in het ‘teamgebied’, zoals een woordvoerder van de politie dat noemt. De controle was gericht op openstaande vonnissen. Hierbij werden vijf personen aangehouden die nog een celstraf uit moeten zitten. Ook werden verschillende openstaande geldboetes geïnd.

Maar dat was nog niet alles. Op heterdaad werd een verdachte aangehouden voor vernieling. Ook troffen agenten een nepvuurwapen aan in een auto. Daarnaast deelde de politie bekeuringen uit voor het negeren van een stopteken, het vervoeren van inbrekerswerktuigen, de snelheid overtreden, het vasthouden van een mobiele telefoon en het negeren van rood licht. 

Met teamgebied wordt Bergen op Zoom en omliggende gemeenten bedoeld. Ook het Zeeuwse Tholen hoort daarbij. Specifieke standplaatsen had de politie niet. ,,De politie heeft niet statisch gestaan", meldt een woordvoerder.