Volledig scherm
PREMIUM
Het eilandje bij de Berk. © peter van trijen/pix4profs

VVD Bergen op Zoom eist duidelijkheid van de gemeente over ‘lage prijs’ eiland De Berk

BERGEN OP ZOOM - VVD-fractieleider Joost Pals eist helderheid over de gronddeal tussen de gemeente Bergen op Zoom en ondernemer Reza Smit. De uitbater van De Berk kocht in 2017 het achterliggende eiland (27.000 vierkante meter) voor 46.000 euro, 1,70 euro per vierkante meter. ,,Ik wil weten waarom die prijs zo laag is.”

Pals heeft, zo blijkt uit mailwisseling die hij overlegt, in januari al vragen gesteld over de deal. Maar wacht nog altijd op afdoende antwoord. ,,Mij is destijds gezegd dat Smit opdraait voor de kosten voor het wijzigen van het bestemmingsplan, het aanleggen van de infrastructuur, parkeerplekken en natuurcompensatie. En dat daar nog een eindafrekening voor volgt. Dat is allemaal prima. Maar wat mij betreft verklaart dat nog steeds niet de extreem lage prijs die is betaald.”

  1. Rechtszaak vermoorde loodgieter: Verdachte zwaait lachend naar moeder op tribune, achter de nabestaanden
    teruglezen

    Rechtszaak vermoorde loodgieter: Verdachte zwaait lachend naar moeder op tribune, achter de nabestaan­den

    BREDA/STEENBERGEN - De politie heeft nieuw bewijs in het onderzoek naar de vermissing op 2 juni 2019 van de Belgische loodgieter Johan van der Heyden. Een van de verdachten, een 18-jarige vrouw uit Steenbergen, heeft een belastende verklaring afgelegd over de rol van drie medeverdachten onder wie haar 39-jarige moeder en de (hoofd)verdachten Wanda van R. en haar partner Nicky S. Volg de rechtszaak live hieronder via Twitter.