Volledig scherm
PREMIUM
Het eilandje bij de Berk. © peter van trijen/pix4profs

VVD Bergen op Zoom eist duidelijkheid van de gemeente over ‘lage prijs’ eiland De Berk

BERGEN OP ZOOM - VVD-fractieleider Joost Pals eist helderheid over de gronddeal tussen de gemeente Bergen op Zoom en ondernemer Reza Smit. De uitbater van De Berk kocht in 2017 het achterliggende eiland (27.000 vierkante meter) voor 46.000 euro, 1,70 euro per vierkante meter. ,,Ik wil weten waarom die prijs zo laag is.”

Pals heeft, zo blijkt uit mailwisseling die hij overlegt, in januari al vragen gesteld over de deal. Maar wacht nog altijd op afdoende antwoord. ,,Mij is destijds gezegd dat Smit opdraait voor de kosten voor het wijzigen van het bestemmingsplan, het aanleggen van de infrastructuur, parkeerplekken en natuurcompensatie. En dat daar nog een eindafrekening voor volgt. Dat is allemaal prima. Maar wat mij betreft verklaart dat nog steeds niet de extreem lage prijs die is betaald.”

  1. Politie: bende schoonzoon Otto zat achter dodelijk lab in Hechtel-Eksel
    PREMIUM

    Politie: bende schoonzoon Otto zat achter dodelijk lab in Hech­tel-Ek­sel

    GEFFEN - De politie heeft in Tiel, Culemborg en Geffen dinsdagmorgen opnieuw vier verdachten aangehouden in het onderzoek naar een groot drugsnetwerk waarvan ook de schoonzoon van No Surrender-oprichter Klaas Otto deel zou uitmaken. Het gaat om mannen van respectievelijk 37, 38, 62 en 59 jaar. De bende is volgens de politie onder meer verantwoordelijk voor het drugslab in het Belgische Hechtel-Eksel waar in januari drie jonge laboranten om het leven kwamen.