Vrolijke noot overstemt corona-ellende in de verzorgingshuizen: ‘We moeten er even doorheen’

VideoEntertainer Jaap Meinster en feestzanger Ron van Hoof trokken zondagmiddag langs drie verzorgingshuizen in de regio om met hun aanstekelijke meezingers even de corona-ellende te doen vergeten. 

,,Ik zag op tv hoe artiesten iets soortgelijks deden bij andere verzorgingshuizen. En aangezien mijn agenda deze dagen toch leeg is, besloot ik de stoute schoenen aan te trekken en belde ik Ron", legt Meinster uit. Ook Rons agenda bleek dit weekend maagdelijk wit. Oorspronkelijk stond er een opreden in Bergen op Zoom. Uiteraard afgelast. ,,Het artiestenbestaan is voor mij maar een uit de hand gelopen hobby", zegt hij over de gemiste optredens. ,,Ik vind het veel erger voor de mensen voor wie ik zou optreden en de mensen werkzaam in de horeca." Van Hoof hoefde niet lang na te denken over het voorstel van Meinster en zei volmondig 'Ja'. 

  1. Twintig jaar na massagraven weer helpen in Kosovo: ‘Die dankbaarheid, daar word ik stil van’
    PREMIUM
    INTERVIEW

    Twintig jaar na massagra­ven weer helpen in Kosovo: ‘Die dankbaar­heid, daar word ik stil van’

    WOENSDRECHT - Als jong militair hielp hij in Kosovo honderden oorlogsslachtoffers te identificeren en herbegraven. Twintig jaar na die gruwelen keert Christian Zorge (41), nu uitvaartondernemer in Woensdrecht, met veertien veteranen terug. Om de lokale bevolking te helpen, al is het voor sommigen tevens traumaverwerking. Een verhaal over wreedheid, maar ook dankbaarheid en hoop.