Volledig scherm
PREMIUM
De Vrienden van Bokki zamelen al jarenlang geld in voor goede doelen en gaan zo'n project dan zelf uitvoeren met de lokale bevolking. Zoals hier in Malawi in 2014, met linksboven Richard van Stel uit Huijbergen. © Richard van Stel

Vrienden van Bokki uit Huijbergen gaan kraamkliniek bouwen in Mowi, Tanzania

HUIJBERGEN - De Vrienden van Bokki beginnen in februari aan hun nieuwe 'missie': het bouwen van een kraamkliniek in Tanzania aan de voet van de Kilimanjaro. In februari beginnen vier enthousiastelingen aan de bouw, in september gaat een groep sportievelingen de Kilimanjaro beklimmen om geld in te zamelen voor deze kraamkliniek. Een mooie klapper voor hun 35-jarig bestaan. ,,De lokale bevolking is erg gebaat bij zo'n plek", aldus penningmeester Richard van Stel.

De Vrienden van Bokki ontstond 35 jaar geleden als een fanclub voor René - Bokki - Adriaansen. Zij hielden geregeld inzamelingsacties voor het goede doel. In 2003 kreeg Richard van Stel de kans om naar Tanzania te gaan als vrijwilliger. Zo werd het begin gemaakt van een reeks buitenlandse missies.

  1. Voorstellingen Bontgemaauw: Plaatselijk talent scoort

    Voorstel­lin­gen Bontge­maauw: Plaatse­lijk talent scoort

    ZEVENBERGEN - Vijf voorstellingen Bontgemaauw met het pakkende thema 'Medisch Centrum Z' hebben laten zien wat een talent er rondloopt. De Zevenbergse carnavals revue - die afwisselend en met momenten sprankelend was - heeft het publiek weer laten genieten. Actuele thema's kwamen in vlot tempo langs, woordgrappen en recente gebeurtenissen passeerden de revue. Waar enkele artiesten in hun rol groeiden, wisten anderen alle dagen een hoog niveau te halen. Na zoveel voorstellingen zat er bij de cast de stemming goed in.